Blinken’in “biyolojik veri toplama” iddiasına Beijing’den yanıt

featured

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, 9 Mayıs’ta düzenlenen bir törende yaptığı konuşmada, Çin “gözetim amaçlı yeni bir önlem olarak Xinjiang ve Tibet'teki etnik azınlıklardan DNA ve diğer biyolojik verileri topluyor” iddiasında bulundu. Bu iddiaya Beijing’den bugün yanıt geldi.

Bugünkü olağan basın toplantısında bir muhabirin konuyla ilgili sorusunu yanıtlayan Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in iddialarına yanıt olarak “ABD’nin son derece saçma iddialarının, sansasyonel sahte haberler yaratmaktan başka bir anlamı olmadığını” söyledi.

“Çin yasalarla yönetilen bir ülkedir ve Çin vatandaşlarının mahremiyeti, etnik kökenleri ne olursa olsun yasalarla korunur” diyen sözcü, ABD’nin genetik bilgileri kapsamlı bir şekilde topladığını ve kullandığını hatırlatarak sözlerine şöyle devam etti: “Wall Street Journal’da yer alan habere göre Pentagon genetik silahlarla rakiplerine saldırmak için bir araştırma ve geliştirme planı formüle etti. Katılımcılar, Asya ülkelerinde yaşayan Çinlilerin, Avrupalı Aryanların ve Orta Doğulu Arapların genlerinin ABD ordusunun koleksiyonuna dahil edildiğini söyledi.”

Çinli sözcü Wang, “Diğer yandan, Russia Today televizyon kanalının haberlerine göre, ABD Hava Kuvvetleri Eğitim ve Öğretim Komutanlığı, özellikle Ruslardan RNA ve  eklem sıvısı örnekleri kazanma ihtiyacını belirten işe alım bilgileri yayımladı.” dedi.

Sözcü Wang, kimin genetik bilgiler kullanarak gizli girişimlerde bulunduğunun çok net olduğunu ifade etti.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!