Bitcoin Yeniden Yükselişe Geçti: Elon Musk Takviyesi Devrede

Bitcoin Yeniden Yükselişe Geçti: Elon Musk Takviyesi Devrede

Ekonominin yeni ana seyri olan Bitcoin borsası, kimi insanlar için umut kimi insanlar için de pişmanlık olmaya devam ediyor. Tesla ve Space X CEO’su, milyarder iş insanı Elon Musk, Bitcoin piyasasını adeta tek başına belirliyor. Dünyanın en zengin iş insanı Musk’ın dün geceden beri yaptığı açıklamalar ile coin dünyasında pozitif gelişmeler yaşanmaya devam etti.  Mayıs ayının sonlarından beri sert bir düşüş gösteren Bitcoin borsası, Elon Musk’ın açıklamalarından sonra bugün itibariyle 27 Mayıs’tan beri ilk defa 40 bin doların üzerine çıkmayı başardı.

Neden Düşüş Yaşanmıştı?

Elon Musk, önce, Tesla satışlarını Bitcoin ile yapacağını duyurmuş, dolayısıyla coin dünyasına yukarı doğru bir ivme kazandırmıştı. Ancak kısa süre sonra yüksek enerji tüketiminden dem vurarak coin ile Tesla satışını durdurma kararı aldı. Bu da, coin borsasında aynı hızda geriye doğru bir ivme almasına, 30 bin dolarlara kadar düşmesine neden oldu.

Neden Tekrar Yükselişe Geçti?

Musk, bu sefer yeniden Bitcoin ile satış yapacağını Twitter üzerinden duyurunca, BTC’de kazanç yüzde 13’leri buldu. Uzmanlara göre, akşam saatlerinde 40 bin 794 dolara kadar yükselen BTC için kritik eşik 42 bin dolar. Bu seviyenin aşılması için güçlü bir direnç gerekiyor yorumları yapıldı.

Diğer Kaynaklarda Son Durum

Kripto para dünyasının ikinci büyük kaynağı olan Ethereum’da olumlu havadan nasibini alarak son 24 saatte yüzde 7,11 büyüme göstererek 2525 dolara çıkmayı başardı. Diğer yandan, Dogecoin 5,4’lük bir artış gösterdi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!