Birkan Sokullu kimdir?

Birkan Sokullu kimdir?

1984 yılında dünyaya gelen Birkan Sokullu oyuncu ve mankendir.  Birkan Sokullu kimdir? Birkan Sokullu hangi projelerde yer aldı? Birkan Sokullu’yu sizler için araştırdık…

Birkan Sokullu 6 Ekim 1985 tarihinde İstanbul’da göçmen Boşnak bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Bir kız kardeşe sahip olan Birkan Sokullu çocukluğunu berber olan babasının yanında, onu izleyerek geçirdi. 21 yaşındayken annesi beyin kanaması yüzünden hayatını kaybeden başarılı oyuncu 13 Temmuz 2012 tarihinde yine kendisi gibi oyuncu olan Aslı Enver ile hayatını birleştirdi. Fakat oyuncu çift 26 Ağustos 2015 tarihinde yollarını ayırdı.

Birkan Sokullu 2003 yılında katıldığı Best Model of Turkey yarışmasında üçüncü oldu. Ayrıca Maltepe Üniversitesi’nde Radyo TV Programcılığı bölümünden mezun oldu. 10 sene boyunca profesyonel olarak basketbol oynayan başarılı oyuncu, üniversite yıllarında mankenlik ve modellik de yaptı. Harçlığını çıkarmak amacıyla oyunculuk da yapan Birkan Sokullu daha sonra Dolunay Soysert’ten oyunculuk dersleri aldı.

 

Birkan Sokullu hangi projelerde yer aldı?

İlk olarak rol aldığı Küçük Kadınlar dizisinde Ayaz karakteriyle dikkatleri üzerine çeken Birkan Sokullu, 2010 senesinde de Küçük Sırlar dizisinde Demir karakterini canlandırdı. 2012 senesine gelindiğinde Uçurum dizisinde bir gazeteciyi canlandıran Sokullu, 2013 senesinde de Fatih dizisinde Şehzade Mustafa’ya hayat verdi. 2014 senesinin Şubat ayında Kurt Seyit ve Şura isimli televizyon dizisinde Petro karakterini canlandırdı.

2016 yılında Hayat Şarkısı adlı dizide Kerim Cevher rolüyle başrol oynayan Birkan Sokullu, şu an 2020’den beri yayınlanan Masumlar Apartmanı dizisinde Han Derenoğlu karakterini canlandırıyor.

Birkan Sokullu 2019 yapımlı Kronoloji ve 2019 yapımlı Güzelliğin Portresi filmlerinde de başrol oyuncusu oldu.

Başarılı oyuncu Birkan Sokullu ayrıca 2018 yapımlı Yaşamayanlar, 2020 yapımlı Rise of Empires: Ottoman ve 2022 yapımlı Şimdiki Aklım Olsaydı adlı internet dizilerinde de başrol oyuncusu olarak rol aldı.

Birkan Sokullu 43. Pantene Altın Kelebek Ödülleri’nde En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Dizi Çifti (Hülya & Kerim) kategorilerine aday gösterildi. Ayrıca 15. GSÜ En Ödülleri’nde de Masumlar Apartmanı’ndaki Han Derenoğlu karakteriyle En İyi Erkek Dizi/Film Oyuncusu kategorisine aday gösterildi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!