Birgül Ayman Güler Bahane…

CHP İzmir milletvekili Birgül AYMAN GÜLER, Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada ULUS ve MİLLET kavramları hakkında kendi düşüncelerini ifade etti.

  “Birgül AYMAN GÜLER’e göre ULUS; Farklı ırklara, farklı etnik yapılara ve farklı dinlere mensup insanlardan oluşur. Bu toplulukların kurduğu devletlere de “ULUS DEVLETLER”denir.Türkiye’de bir ULUS DEVLETTİR.

  Millet ise; Aynı Irka ve aynı dine mensup olanlardır.

  Türk ulusu; içinde farklı ırkları ve dinleri de barındıran kapsayıcı-çatı bir kavramdır. Bunlara Kürtlerde dahildir.
 
  Kürtler ulus değil millet olarak tanımlanabilirler, BDP’lilerin yaptığı Kürt milliyetçiliğidir. BDP’liler Kürt Milleti ile Türk Ulusunu eşit göstermeye çalışmaktadırlar. “Bunu bana yutturamazsınız” diyor.

  Katılırsınız katılmazsınız. Bu bir görüştür.

  Burada Kürtleri aşağılayan veya ırkçılığı çağrıştıran ne var? Neden bir bardak suda fırtına kopartılıyor?

  Hani adamın biri “hava bulutlu, galiba yağmur yağacak”demiş. Karşısındaki “vaaay sen bana ördek mi dedin”diye feryat etmiş. Şimdi bu da ona benzer.

  Birgül hanım CHP’nin Milletvekilidir. Ancak yaptığı konuşma gurup, parti meclisi veya MYK kararı değildir. Şahsı adına söz alarak yapılmıştır.

  Buna rağmen, CHP Adıyaman Milletvekili ile Mardin Ömerli’nin CHP’li belediye başkanları neden partilerinden istifa ettiler?

  Birgül hanım ulus ve Millet kavramlarından ne anladığını açıklamış ve DTP’yi eleştirmiştir.

  Parti içerisinde buna itirazı olanlarda, çıkıp kendi düşüncelerini ifade ederler olur biter. Ancak öyle olmadı. Adıyaman Milletvekili ve Mardin Ömerli belediye başkanı “mal bulmuş mağribi” gibi bu söze sarıldılar ve istifa ettiler.

  Anlaşılıyor ki, Adıyaman Milletvekili de, Belediye başkanı da partilerinden ayrılmak için uygun ortam kolluyorlarmış.

   Olayın bir başka yönü de; Birgül hanımın konuşmasından AKP’nin de, BDP’nin de aynı oranda rahatsız olmalarıdır.

  BDP’yi anlarız da, AKP’ye ne oluyor? Sayın başbakanın kendisi defalarca “TEK MİLLET, TEK DEVLET, TEK DİL” dememiş midir? Yani Birgül hanımın “ulus”dediğine, başbakan “millet”diyor. Fark bu.
  Başbakan Türk Milleti, Türk devleti ve Türkçeyi kastetmiyor mu?

  Başbakan bu sözleri söylerken ırkçılık mı yapıyor? Türk kökenli olmayanları aşağılıyor mu?

  Aslında Birgül AYMAN GÜLER’in ne demek istediğini herkes çok iyi biliyor. Ancak, fırsatı ganimet bildiler. Türklük ve Türk Milleti kavramları üzerindeki baskıyı daha da ağırlaştırmak için topyekûn saldırıya geçtiler.
 
  Anlaşılan anayasa hazırlıklarının ve PKK ile görüşmelerin gündemde olduğu bu süreçte benzer tartışmalar daha da artacak, bu hamur çok su götürecek.
 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!