Bir Günde Dört İntihar: İzmir’de Bir Kahvehane Esnafı Daha Ekonomik Nedenlerden İntihar Etti

Bir Günde Dört İntihar: İzmir'de Bir Kahvehane Esnafı Daha Ekonomik Nedenlerden İntihar Etti

İzmir’de 50 yaşındaki kahvehane esnafı Erdal Şenözpak, kapalı olan kahvehanesinde intihar etti. Evli ve iki çocuk babası olan Şenözpak’ın ekonomik sebeplerden dolayı bunalıma girdiği öğrenildi.

İş yeri ve banka borçlarını ödeyemediği için bunalımda olan ve kapalı olan kahvehanesinde silahla kalbine ateş eden Şenözpak, olay yerinde hayatını kaybetti. Şenözpak’ın cansız bedeni savcılık incelemesinin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na gönderildi.

Esnaf Odası Başkanı İsyan Etti

Üzücü olayın ardından Şenözpak’ın işyerine giden İzmir Kahvehaneciler Esnaf Odası Başkanı İsmail Hakkı Kırdı, “Yeter artık” diye isyan etti.
İzmirde kahvehane işleten 59 yaşında eski muhtar Nuri Çengeloğlu’nun da geçtiğimiz günlerde ekonomik sıkıntılara dayanamayarak evinde intihar ettiğini hatırlatan İsmail Hakkı Kırdı, “14 ayda yapılan destek sadece 5 bin lira. Arkadaşlarımız bu para ile taksitini mi, iş yeri kirasını mı ödeyecek, evini mi geçindirecek, sigorta vergisini mi verecek ne yapacak? Esnafımız bunalıma gidi. Madem tamamen kapattınız en azından bir asgari ücret verseydiniz o insanlar geçimlerini sağlardı. Veya diğer iş kolları gibi bir süreliğine bile olsa biz de açılsaydık” dedi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!