Bilim Kurulu üyesi Kara açıkladı: Maskesiz hayat ne zaman başlayacak?

Bilim Kurulu Üyesi Açıkladı: Rahatlama Ne Zaman Olacak?
BILIM KURULU UYESI PROF. DR. ATES KARA, YAPILAN BAZI ACIKLAMALARIN TOPLUMDA KAFA KARISIKLIGINA NEDEN OLABILDIGINI SOYLEDI FOTO-SADUMAN UNUTMAZ-ANKARA-DHA

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, normal hayata geçiş ve maskesiz günler için açıklamalar yaptı.

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, maskesiz hayatın ne zaman başlayacağına dair açıklamalar yaptı. Nüfusun yüzde 60’ının aşılanması halinde Türkiye’nin rahatlamaya başlayacağını belirten Kara, “Bu oranın yüzde 70-80’lere gelmesi durumunda ise normale dönüş çok kolay olacak” dedi.

TARİH VERDİ!

Maskesiz hayat için de tarih veren Prof. Kara, her şeyin olumlu seyretmesi söz konusu olursa, kaba bir hesapla Türkiye’nin yüzde 60 aşılama oranına nisan-mayıs aylarında ulaşabileceği öngörüsünü paylaştı. Prof. Dr. Kara, bu tablonun her şeyin olumlu gitmesi durumunda geçerli olduğuna dikkat çekerek, Temmuz ayı gibi de maskesiz sokağa çıkmanın mümkün olabileceğini ifade etti. Ateş Kara, dünyadaki aşılamanın yüzde 60 oranına ulaşmasının bir anda mümkün görünmediğini belirterek, bir sonraki yıl kasım, aralık gibi tekrar maske takmak zorunda kalabileceğimize de dikkat çekti.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!