Biden’dan İsrail-Hamas Ateşkesi Sonrası İlk Mesaj

Biden'dan İsrail-Hamas Ateşkesi Sonrası İlk Mesaj

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail ve Hamas’ın Mısır’ın arabuluculuğunda ateşkes ilan etmesi ardından açıklama yaptı. Başbakan Netanyahu ile görüştüğünü belirten Biden, ateşkesten memnuniyet duyduğunu dile getirerek İsrail’e desteğini yineledi.

‘’ABD, İsrail’de masum sivillerin canını alan Hamas ve Gazze merkezli diğer terörist grupların ayrım gözetmeyen roket saldırılarına karşı İsrail’in kendini savunma hakkını tam olarak desteklemektedir’’ diyen Başkan Biden, görüşmede iki ülkenin birlikte geliştirdikleri ve sayısız İsrail vatandaşı Arap ve Yahudi’nin hayatını kurtaran Demir Kubbe sisteminin de gündeme geldiğini kaydetti. Biden, ‘’İsrail’in Demir Kubbe sistemini gelecekte savunma ve güvenliği sağlamak adına yenilemek için tam desteğimle güvence verdim’’ dedi.

Biden, son 11 gün içinde Başbakan Netanyahu ile altı defa, Filistin Yönetimi Başkanı Abbas ile de yoğun diplomatik ilişkilerin bir parçası olarak bir kez görüşmüştü.

ABD Başkanı Biden, Netanyahu’ya itidal çağrısında bulunmuştu. Bunun üzerine İsrail Başbakanı Netanyahu iki gün önce “teröristlerle mücadelemiz devam edecek.” mesajı veren bir video paylaşmıştı.

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!