Biden, Küba İçin Kısa Süre İçinde İlk Adımları Atacak

Biden, Küba İçin Kısa Süre İçinde İlk Adımları Atacak

Biden yönetiminin Küba politikasının gözden geçirilmesi ve Havana’nın son dönemin en büyük protestolarını bastırması bağlamında atılacak ilk adımları kısa süre içinde duyuracağını’ söyleyen ABD Dışişleri yetkilileri, Havana’nın Venezüella’daki Maduro yönetimine desteğinin de hesaba katılacağını belirtti.

Sputnik’in haberine göre, Castro döneminin sona erdiği Küba’da koronavirüs pandemisinin yarattığı sorunlar ve gıda-ilaç kıtlığı gerekçesiyle hükümet karşıtı protestolar düzenlenmesini başkent Havana’da 100 bin hükümet yanlısının gövde gösterisi takip ederken, ABD’deki Joe Biden yönetiminden yeni tehditler geldi. Protestolar sırasında çok sayıda gözaltı ve bir ölüm haberlerinin ardından, ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileri açıklamalar yaptı. Yetkililer, ‘Biden yönetiminin Küba politikasının gözden geçirilmesi ve Havana’nın son dönemin en büyük protestolarını bastırması bağlamında atılacak ilk adımları kısa süre içinde duyuracağını’ belirtti.

ABD’nin burnunun dibinde 1962’den beri Amerikan yaptırımları altında yaşam mücadelesi veren komünist adaya yönelik politika değişiklikleri hakkında Reuters’e konuşan ABD Dışişleri’nden üst düzey yetkililer, ‘Biden yönetiminin Küba hükümeti üzerindeki baskıyı devam ettirirken, Küba halkının insani dramını hafifletmenin yollarını arayacağını’ söyledi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!