Bayrak kirizi Türkmen Aşiretler Meclisinde ele alındı

 

Haftalık toplantısını Türkmen toplumunun önde gelen şahsiyetlerinin ciddi katkısıyla gerçekleştiren Türkmen Aşiretler Meclisinin bu haftaki buluşmasına ilgi büyüktü.

Bugünkü toplantıya kerkük ve etrafındaki kasaba ve köylerden birçok aşiret reis ve temsilcilerinin yanısıra Türkmen Sivil Toplum Örgütlerinin Başkan ve Temsilcileri, Tisin İstişare Meclisi Başkanı ve onlarca büyük Türkmen şahsiyeti katıldı.

Konuklara hoşgeldiniz de bulunan Meclis Başkanı Feyzullah Sarikahya, Kerkük İlinde baş gösteren bayrak krizine göndermelerde bulundu ve Kürdistan bayrağını boykot eden Türkmen Sivil Toplum Örgütlerinin düzenlediği Türkmen gösterisine övgüler yağdırdı.

Toplantıya katılan Türkmenşanı Medya ve Araştırma Merkezi Genel Yönetmeni Ümit Köprülü ise, yaptığı konuşmasında Türkmen gösterisinin uzun yıllardan beri Irak’taki dikta rejimlere Türkmenlerin başlattığı milli direnişin barışçı bir etkinliği olduğunun altını çizdi ve bu gibi etkinliklerin devam edeceğini söyledi.

Irak Türkleri İnsan Hakları Derneği adına Aygül Oğuz, Tisin İstişare Meclisi Başkanı Hidayet Kehye, Nevzat Avcı, Dr.Ümit Al mühendis, Azzam Kümbetli gibi bir çok şahsiyet te konuyla ilgili konuşma yaptıktan sonra basın toplantısına geçildi.

Haber Ajanlarına sundulduğu bir bildiri de Kerkük Valisi bayrak kararından geri adım atmaya davet edildi.

Öte yandan bir az öncesi Irak Parlamentosu da Kerkük’te Irak bayrağından başka hiç bir bayrağın asılmamasına karar aldı.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!