Batı’nın, batılın çıkarları için çatışıyorlar!

Yaşanan gelişmeler, Orta Doğu’da siyaset oyununun stratejik kuralının İsrail ve ABD tarafından konulduğunu gösteriyor. Bölgede yaşanan bütün ayaklanma ve çatışmaların İsrail ve ABD çıkarlarına hizmet etmesi bu tezin doğru olduğunu gösteriyor.

Bölgede yaşanan çatışmalar, ’İslam dinini yapısal olarak demokrasiye, liberalizme, modernizme ve serbest piyasa ekonomisine uygun hale getirmek’ için devreye sokulan ABD’nin Büyük Orta Doğu Projesi süreciyle ilgilidir.

Soğuk savaş sonrasında İslam’ı Batı çıkarlarına uygun olarak yeniden biçimlendirmek temel amaç olarak ortaya konulmuştu. “İnsanlığın İslam üzerindeki zaferini gerçekleştirmek” için “İslam üzerine yeni bir ıslah hamlesi” yapılmalı, “İslam dininin çehresi değiştirilmeli” , “İslami terörle savaşılmalı” ve “İslam dininde reform gerçekleştirilmelidir”. Böylece Bernard Lewis’in ifade ettiği gibi “teröre yapısal olarak uygun olan İslam’ın” yapısal dönüşümü gerçekleştirilmiş olacaktır. Orta Doğu’da olan bitenin arka planı bu düşünceler tarafından yönetiliyor.

Bölgedeki çatışmalar, yine Batı’nın öngördüğü gibi “medeniyetler arasında” değil İslam medeniyetinin kendi içinde gerçekleşiyor. Küresel mahfiller bölgede ’İslam’a karşı İslam’ stratejisini sezdirmeden yürürlüğe koymuşlardır. Bu strateji İslam ülkelerinin hem kaynaklarını tüketiyor hem de Müslüman ülkeler arasındaki birliği imha etmiş oluyor. Suriye’de Şii İslam, Sünni İslam’la kıyasıya çarpışmaktadır. Suriye’de meydana gelen zalim katliamlar Kerbela’yı andırmaktadır.

Mısır’da yaşananlar, Mansur Hikmet’in 2001 yılında söylediği “İslamcı hareketin Orta Doğu’da ve uluslararası alanda soluğunun kesilmesi” ne yönelik bir hamle olarak görülebilir. Mısır’da küresel mahfillerin ürettikleri kavramlarla “ılımlı-kontrollü İslam” (seküler/laik) ile “radikal-kontrolsüz İslam” karşı karşıya getirilmiştir. Uygulamaya sokulan katliamlar, vahşet ötesi dehşettir.

Müslüman ülkelerde önce kafalar sonra da kavramlar kuma sokuldu. Bu karışıklığın doğal uzantısı olarak dost düşmana, gerçek olan olmayana, yakın uzağa dönüştürüldü. Bu sonuç günü birlik konulup günü birlik kaldırılan politikaların ürünüdür. Bölgede iki yıl önce pompalanan umutlar, bugün eskisinden daha da vahim bir karamsarlığa dönüşmüştür. Dünün dostları bugünün düşmanı olmuştur. Yine bölgede birkaç yıl önceki fırsatlar tehdide, çıkarlar riske, barış da savaşa dönüşmüştür.

Mısır’da öldürülen yalnızca Müslümanlar değil, İslam ve İslami değerler de katledilmektedir. Mısır Ordusu, camiye taarruz ederek kutsallara; kadın, çocuk ve savunmasızları katlederek de insanlığı karşı suç işlemektedir. Dinî ya da milli hassasiyeti olmayanların haysiyetlerinin olmayacağını tarih söylemektedir.

Düşman ordusunun yapmayacağı zulmü Mısır ordusu kendi halkına karşı gözünü kırpmadan gerçekleştirmektedir. Bölgede uygulanan sinsi politikalar, adeta Müslüman’ı, Müslüman’ın katili haline getirmiştir. Suriye’de gözünü kan bürümüş çetelerin yaptığıyla Mısır’da ordusunun, bütün dünyanın gözü önünde kendi halkına karşı gerçekleştirdiği zulüm, birebir birbirine benzemektedir.

Bölgedeki bütün İslam ülkelerinde Müslümanların elleri, birbirlerinin gırtlağındadır.
Müslümanlar ellerini birbirlerinin boğazlarını sıkmakta kullandıkları için düşmanlarına karşı savunmasız düşmüşlerdir. Kan bürümüş gözlerini birbirlerinin yüzüne odakladıklarından çevrelerinde olanı biteni görememektedirler.

Küresel mahfiller, Orta Doğu’daki İslam ülkelerinde mezhepler, etnisiteler ve bölgesel çıkarlar arasındaki çelişkileri sonuna kadar sömürmekte, kullanmakta ve kışkırtmaktadır.
 
ABD başta olmak üzere Batı dünyasının büyük bir kısmının bölgedeki temel önceliği “İsrail’in güvenliği”dir. Müslüman ülkeler birbirlerinin gırtlağını ABD ve İsrail çıkarları için sıktıklarının farkında bile değiller. Mısır ordusuyla Müslüman Kardeşler’in taraftarları birbirlerini katlederek İsrail’i daha güvenli kılacak şartları yaratmaya hizmet etmektedirler. Taraflar birbirleriyle, İsrail’in güvenliği ve ABD’nin çıkarları için vekâleten savaşmaktadır.

Olaylar çok hızlı akıyor, birbirini katleden taraflar, kimin tarafından, nasıl kullanıldığının farkında olamadan sinsi kurguların rüzgârına kapılıp bir uçtan diğerine savrulmaktadır. Müslümanlar, Batı’nın ve batılın çıkarları için birbirlerini katlediyorlar. Yazık!!!

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!