Batı Trakya’da Türklere Karşı Siyasi ve Sosyal Ayrımcılık Devam Ediyor

Batı Trakya'da Türklere Karşı Siyasi ve Sosyal Ayrımcılık Devam Ediyor

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) ve Dostlık Eşitlik ve Barış Partisi (DEB) temsilcilerinden oluşan Batı Trakya Türk heyeti, Batı Trakya Türk toplumunun kendisini doğrudan ilgilendiren konularda yasama ve karar alma sürecine dahil edilmediğini dile getirdi.

Batı Trakya Türk heyeti, Batı Trakya Türk toplumuna ait tarihi okulların isimlerinin değiştirildiğini, “Türk” isimli yasal derneklerin yasaklandığını söyledi. Türk heyeti, Yunanistan’ın daha şeffaf ve kapsayıcı bir yasama sistemini benimsemesi için çağrıda bulundu.

Batı Trakya Türk heyeti, Yunan makamları tarafından kimlik, eğitim, müftüler ve vakıflar gibi Batı Trakya Türk toplumunu doğrudan ilgilendiren meselelere dair karar ve kanunların Türk toplumunun rızası olmadan keyfi bir şekilde oluşturulduğunu açıkladı.

Batı Trakya Türk heyeti, Türk toplumunun, genel seçimler ve AP seçimlerinde partilerle birlikte bağımsız adaylara uygulanan %3 seçim barajı nedeniyle Türk toplumunun parlamentoda bağımsız adaylar ya da kendi partisi yoluyla temsil edilmesinin önünün tıkandığını söyledi.

Resim

(Görsel: Doğu Akdeniz Politik)

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!