Başak Cengiz’i öldüren Can Göktuğ Boz’un akıl hastanesine sevk edilme talebi reddedildi: Annesi, avukatlık görevinden istifa etti

Samuray Kılıcıyla Genç Kadını Öldüren Can Göktuğ Boz: Savunmasız Olduğu İçin Bu Kadını Seçtim

İstanbul Ataşehir’de samuray kılıcıyla Başak Cengiz’i öldüren Can Göktuğ Boz’un Can avukat olan annesi Ayşe Nejla Yomralıoğlu ve mühendis olan babası Ali Boz’un oğullarının akıl sağlığının yerinde olmadığı gerekçesiyle akıl hastanesine sevk edilmesi yönündeki talebini İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcısı reddetti. Avukat olan anne Ayşe Necla Yomralıoğlu, oğlunun avukatlığından istifa edeceğini belirtti.

Sabah’tan Arzu Kaya’nın haberine göre, savcılık, Can Göktuğ Boz hakkında, soruşturmaya devam etme kararı aldı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcısı, Boz’un akıl hastanesine sevk edilmesi yönündeki talebi reddetti. Savcının bu kararı almasındaki en önemli gerekçeler ise saldırganın iki üniversite okuması ve ‘hiçbir hastalığım yok, sadece uyuşturucu bağımlısıyım’ yönündeki açıklamaları olduğu dile getirildi.

‘Yaşananların savunulacak bir yanı yok’

Öte yandan, katil zanlısı Boz’un avukat olan annesi Ayşe Necla Yomralıoğlu yazılı bir açıklama yaptı. Yomralıoğlu açıklamasında oğlunun yaşadığı zihin karmaşasının ve psikolojik durumunun bu denli bir hal aldığını görememesi nedeniyle Can Göktuğ Boz ve Başak Cengiz’in hayatını koruyamamış olmamasının kendisini kahrettiğini belirterek, “Olayın vahimliği ve yaşadığım duygu durumunun karışıklığı nedeniyle Göktuğ’un tutuklanmasına karar verilen Sulh Ceza Hâkimliği sorgusuna ceza hukukçusu olmamama rağmen avukatı olarak katıldım. Ne oğlumu savunacak ne de eylemlerini savunacak değilim. Zira yaşananların savunulacak bir yanı yok; bunu olayın faili olan oğlum da açıkça ikrar ediyor” ifadelerini kullandı.

‘Oğlum elini kolunu sallayarak gezsin’ diyemem’

Yomralıoğlu, açıklamasını şu şekilde sonlandırdı:

“Bu dilekçe benim bu dosyaya sunacağım son dilekçe olacaktır. Ayrıca savcılık tarafından verilen yayın yasağı kararında da herhangi bir müdahalemin olmadığını, mevcut dosyada bu yönde bir talebimin olmadığını da bildirmek zorunluluğu hissediyorum. Bahse konu yasak taraflardan bağımsız olarak re’sen alınmıştır. Vahim olayın yaşandığı gece bende o hayatının baharındaki yavrumuzla birlikte yaşamayı bıraktım yalnızca ve yalnızca nefes alıyorum. Her ne kadar sorumsuz olmakla itham edilsem de bugün sorumluluk bilinciyle hareket ediyorum ve sorumlu bir anne, sorumlu bir avukat, sorumlu bir kadın sorumlu bir vatandaş olarak yarın gün sonu itibariyle oğlum Can Göktuğ Boz’un müdafiliğinden istifa ediyorum. Yapılacak inceleme ve mahkeme tarafından verilecek kararın yalnızca gerçeği yansıtmasını ve adaletli olmasını temenni ediyorum. Yargı tarafından verilecek karar karşısında boynum kıldan incedir”

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!