Barut Kokan Yüzbaşım: Üzülme!

Özel Kuvvetler mensubu bir Yüzbaşı Şırnak’ta bir askeri birlikte askerlerinin tuttuğu bir nişangâha bir düz dört güven atışı diye anılan ters atışlarda hedefi bulmuştur.  Bu ateş talimi filme alınmıştır. Yüzbaşı askerlere ateşe başlamadan önce “korkan varsa çekilsin” demiştir. Askerlerden birisi dahi yerinden kıpırdamamıştır. Anlaşılan askerlerin kendilerinden çok yaşlı olmayan komutanlarına büyük güvenleri vardır. Büyük bir ihtimal ile bu askerler komutanlarının keskin nişancı olduğunu birçok kez görmenin verdiği güvenle kılları kıpırdamadan silahın önünde durmuşlardır.

Bu atış gösterisinin filmi televizyonlara düşünce büyük tartışmalar çıktı. Yüzbaşıya yönelik çok sert eleştiriler yapıldı ve yapılmaya devam ediliyor. Bu yüzbaşı sadece bir harp okulu mezunu değil. “Türk Özel Kuvvetleri” başlıklı yazımdan bir alıntı yapalım. “Özel kuvvetlere katılmak ancak gönüllülük esasında olur.Bu birliğe en gözünü budaktan sakınmayan, en cesur, en milliyetçi, manevi duyguları en gelişmiş subay ve astsubaylar başvurur. Şahadet duygusu güçlü olmayan özel kuvvetlere giremez.

Birliğe katılanların aileleri Anadolu’nun köklü aileleri olmasına dikkat edilir.(Bazıları bunun üzerine ırkçılık diye atlamasın çünkü burada etnikçilik yapılmaz) Ancak çok ağır bir seçmeden ve sonrasında çok ağır bir eğitimden geçmeden birliğe katılamazlar. Bir özel kuvvet mensubu olmak için 6 ay komando kursu, 6 ay gayri nizami savaş kursu, 3.5 ay paraşüt kursu, 2 ay hayatı idame kursu, 6 ay sualtı, su üstü eğitim ve kayak kursu görürler. Bir özel kuvvet mensubunun devlete maliyeti 5 milyonTL’dir. Bu kurstan en yüksek derece ile mezun olanlar ABD’de veya dünyanın başka ileri gelen ülkelerinde Ranger veya diğer özel kuvvet eğitimlerine katılırlar. Silahları dünyanın en iyi silahlarıdır.

Özel kuvvet mensupları timler halinde örgütlenir. Her timde 13 subay ve astsubay vardır. Tim komutanı yüzbaşı veya üsteğmendir. Yardımcısı da subaydır. Timde 11 astsubay görev yapar. Hepsi mükemmel savaşçı olan bu astsubaylardan birisi muhabereci, birisi istihkâmcı,birisi sıhhiyeci, birisi de haritacıdır. Böylece bir özel kuvvet timi birbirini tamamlayan ve bir vücut gibih areket eden insanlardan oluşur.

PKK’da bir uyarı vardır. Dağa yollanan PKK’lılara şöyle denir: “Karşında sürekli şarjör boşaltan birisi varsa o piyade askeridir. Karşında tek tek mermi atan birisi varsa o komandodur. Çok dikkat et. Karşı tarafta birisi var ve sana hiç ateş etmiyor ise bil ki, karşında bir özel kuvvet elemanı vardır. Ve bu öldüğün anlamına gelir.”

Bazılarının çok ağır bir şekilde eleştirmekten haz aldığı bu yüzbaşı işte böyle bir birliğin mensubudur. Tabiiki bu filmi izleyen anne ve babaların yüreği çız etmiştir. Ancak şunu unutmasınlar. Çocuklarını emanet ettikleri komutan dünyadaki en iyi savaşçılar arasındadır. Bu yüzbaşı barut kokmaktadır. Çocukları PKK çeteleri ile karşılaştığında komutanları bu yüzbaşı olacaktır. PKK çetelerinin kurduğu pusulardan bu yüzbaşı askerlerini koruyacak, ateş hattından çıkaracak, hakim konuma geçirecek ve askerine gelen merminin önüne geçecektir. 

Kafanızı İstanbul’un şarap veya alkolsüz şarap kokan gazetecilerinin lafları ile çok karıştırmayın. Arslan parçası oğullarınız barut kokan subayların emin ellerinde.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!