Barış Terkoğlu: “SADAT, TSK’nın Savaş ve Silah Bilgilerini Yurt Dışına Satıyor!”

Barış Terkoğlu: SADAT TSK'nın Savaş ve Silah Bilgilerini Yurt Dışına Satıyor

Barış Terkoğlu, SADAT’ın TSK’nın savaş ve silah bilgilerini yurt dışına sattığını ileri sürdü.

Gazeteci Barış Terkoğlu, “SADAT’ın kayıp iş ilanları” başlıklı yazısında SADAT’ın TSK personelini işe aldığını belirterek “Türk ordusunda bu personele verilmiş çok özel savaş ve silah bilgilerini, teknik ve taktik birikimi, yurtdışına satıyor. Konuştuğum kimi askeri hukukçular bu bilgilerin yurtdışına çıkarılmasının suç sayılabileceğini söyledi. Anlattıklarına göre bu faaliyetin, hem Askeri Ceza Kanunu’nda hem de Türk Ceza Kanunu’nda karşılığı var” iddialarında bulundu.

Verilen ilanlarda TSK’nın askeri birikiminin yabancı silahlı güçlere pazarlandığını belirten Terkoğlu “Bunun denetiminin kim tarafından yapıldığını, içeriğin yabancı askeri güçlere sunulmasının yaratacağı sakıncaları ise halen bilmiyoruz. Libya’da görev yapacak komutanı yazan gazetecinin ‘devlet sırrı’ suçlamasıyla cezalandırıldığı Türkiye’de, SADAT’ın TSK’nin özel bilgilerini yurtdışına taşımasına ses çıkarılmaması, meseleyi daha da karmaşık hale getiriyor”dedi.

SADAT’ın yayımladığı ilanlardan birinin “Nizami, Gayri Nizami ve Özel Harekât Eğitmeni Personel Alımı Duyurusu” başlığıyla verildiğini belirten Terkoğlu yazısında “SADAT, bu ilanı tam da Ortadoğu’da suların ısındığı, cihatçı oluşumların öne çıktığı dönemde vermiş. Tarihi 28 Eylül 2012. Personelin aranan özellikleri arasında  ‘iyi derecede İngilizce ve Arapça bilme’ dikkat çekiyor. SADAT, eğitimin ‘yabancı devlet silahlı kuvvetlerine ve güvenlik güçlerine’ verileceği bilgisini vermiş. İlanın muhatabı ise ’45 yaşından genç eski TSK mensupları'” ifadelerine yer verdi.

Kaynak:TamgaTürk

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!