Balyoz Kumpası Mağduru Emekli Korgeneral Metin Yavuz Yalçın Yaşamını Yitirdi!

Balyoz Kumpası mağduru Emekli Korgeneral Metin Yavuz Yalçın Yaşamını Yitirdi!

FETÖ’nün şantajlarına uğrayan ve Balyoz Kumpası mağduru olan Emekli Korgeneral Metin Yavuz Yalçın, kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

FETÖ’cülerin şantajlarına uğrayan, Balyoz Kumpasının mağduru olan ve Balyoz kumpasında hakkındaki beraat kararı Haziran ayında bozulan Emekli Korgeneral Metin Yavuş Yalçın, iki gün önce geçirdiği kalp krizinin ardından kaldırıldığı hastanede dün akşam saatlerinde hayatını kaybetti.

Yalçın’ın cenazesinin 23 Ağustos 2021 Pazartesi günü Narlıdere Merkez Camii’nde kılınacak öğle namazı sonrası Çeşme Çakabey Mezarlığı’na defnedileceği belirtildi.

FETÖ’NÜN KUMPASLARINA UĞRADI
Korgeneral Metin Yavuz Yalçın, FETÖ’nün Balyoz Kumpasında 18 yıl hapis cezası aldı.  FETÖ’nün şantajları nedeniyle istifa eden Korgeneral Metin Yavuz Yalçın, 22 Şubat 2010’da gözaltına alınmış ve kısa bir süre tutuklu kalmıştı.

Korgeneral Yalçın, Balyoz kumpasının çökmesine rağmen hapis cezası aldı ve 2013 yılında cezaevine girdi. Yalçın, bir yıl sonra Anayasa Mahkemesinin ‘hak ihlali’ kararı vermesiyle tahliye oldu.

“TÜRK MİLLETİNİN GÖĞSÜNE HANÇER SAPLANDI!”
2011 yılında Balyoz kumpasının 34. duruşmasında savunmasını yapan Korgeneral Yalçın, kumpaslar hakkında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Şimdi niye çıkarıldığını çok daha iyi anlıyorum. Türk milletinin göğsüne hançer saplandı. Hançerin ucunda Türk Silahlı Kuvvetleri duruyor. Mahkeme olarak bilerek ya da bilmeyerek hançerin ucundan tutuyorsunuz. Deniz Kuvvetlerinin, Kara Kuvvetlerinin en güzide subayları burada. Oyun devam ediyor. Sizler, bizler, çocuklarımız, torunlarımız güzel günler göremeyecek. Ordumuz mahvolursa torunlarımız rahat yaşayamaz”

SIRAT KÖPRÜSÜ’NÜN BAŞINDA ONLARI BEKLEYECEĞİM”
2013 yılında Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk’e konuşan Korgeneral Metin Yavuz Yalçın, “Hainlikleri yapan tüm asker ve sivil kişiler tarafımızdan bilinmektedir. Bir gün biz cezaevinden çıkacağız, onlar buraya girecek. O da olmazsa öbür tarafta Sırat Köprüsü’nün başında onları bekleyeceğim” ifadelerini kullanmıştı.

YARGITAY BERAAT KARARINI BOZDU
Yargıtay, 14 Haziran 2021’de FETÖ’den ihraç edilen savcılar tarafından hazırlanan Balyoz kumpas davasından beraat eden sanıklardan bir kısmı için verilen beraat kararını bozmuştu.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, davada, Çetin Doğan, İhsan Balabanlı, Behzat Balta, Mehmet Kaya Varol, Metin Yavuz Yalçın, Erdal Akyazan ve Emin Küçükkılıç’a verilen beraat kararını bozulmasına hükmetmişti.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!