Bakan Varank,”Mezopotamya’yı zihinlere kazımak istiyoruz.” dedi; hedef destinasyon mu deformasyon mu?

Bakan Varank,

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Güneydoğu Anadolu Bölgesinin turizm potansiyelini tüm dünyaya tanıtmak üzere oluşturdukları Mezopotamya markasının tanıtım programında konuştu. Varank’ın üstüne basa basa defalarca “Mezopotamya”

Varank konuşmasında, “Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile bugün tanıtımını yaptığımız Türkiye’nin destinasyon odaklı ilk turizm markasını, yani Mezopotamya markamızı oluşturduk. Bu sayede, kültürel ve doğal mirası koruyarak, Mezopotamya’yı global bir marka haline getirip insanların zihnine kazımak, daha çok insanın buraları ziyaret ederek unutulmaz anılar biriktirmesini sağlamak istiyoruz. Böylece turizm gelirlerini artırmayı, yeni istihdam olanakları ortaya çıkarmayı ve bölgedeki kalkınmanın hızlanmasını amaçlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Sanayi Bakanlığı twitter sayfasından “Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak’ın zengin kültürel mirasını turizme kazandırmak için başlatılan GAP Turizm Tanıtım ve Markalaşma Projesi, “Mezopotamya” ile global bir kimliğe dönüşüyor…” açıklaması yayımladı.

 

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!