Bakan Tekin: Önlükte zorunluluk yok, teşvik ediyoruz

featured

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Hazırlık ve Değerlendirme Toplantısı Ankara Gölbaşı Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi. Millî Eğitim Bakanı Tekin, yeni eğitim öğretim yılı başlamadan önce okul ve kurumlardaki eksiklikleri giderip eğitim dönemine olabildiğince sorunsuz girebilmek için tüm yöneticilerle istişare etmek amacıyla bir araya geldiklerini belirterek mesai kavramı olmadan gece gündüz çalışacaklarını kaydetti.Toplantının gündem maddeleri arasında öğrencilerin dijital ortamlarla ilişkisi, yeni atanan öğretmenler, idarecilere tavsiyeler ve öğretmenlere önlük tartışması vardı.

TALEP DOĞRULTUSUNDA BÖYLE BİR UYGULAMA BAŞLATIYORUZ
‘Öğretmen Odası Buluşmaları’nda öğretmenlerin önlük giymelerinin teşvik edilmesi konusunun gündeme geldiğini söyleyen Bakan Tekin”Nihayetinde hem öğrencilerimizin hem velilerimizin hem de en azından öğretmenlerimizin büyük çoğunluğunun talebi doğrultusunda böyle bir uygulama başlatıyoruz. Bu konuda bir zorunluluk yok, teşvik ediyoruz” diye konuştu.

AMATÖR RUHLA PROFESYONEL ÇALIŞACAĞIZ
Bakan tekin sözlerine şöyle devam etti: “11 Eylül’de okulların sağlıklı bir şekilde eğitim öğretime hazır hâle getirilecek Çok çalışmak belki her şeyi çözmeyebilir ama çok çalışmak bir arzuyu, bir isteği ortaya koyar. Amatör bir ruhla profesyonelce hareket edeceğiz.Tüm yöneticilerden mütevazı, alçak gönüllü olmalarını isteriz. Oturduğu koltuktan güç alan değil; koltuğuna itibar katan birer yönetici olmaları gerekir. Yöneticilerden öğretmen ve veli olmak üzere eğitimin tüm paydaşlarına karşı iletişime açık ve ulaşılabilir olmalı.

DİJİTAL ORTAMDAN ARINMAK İÇİN GELENEKSEL OYUN
Öğrencilerin sağlıklı ortamlarda yetişmesi için bir nebze olsun dijital ortamlardan arınması adına mümkün olduğunca okul bahçelerinde geleneksel oyunlar oynanabilir. Okullarımızda çocuklarımızın kısa da olsa fiziksel aktiviteyle güne başlamalarını önemsiyoruz. Kuşkusuz çocuklarımızı terletecek ve güne yorgun başlatacak şeyler de istemiyoruz

DEPREM BÖLGESİNDEKİ YENİ ÖĞRETMENLER
1 Eylül tarihi itibarıyla yeni atanan öğretmenler göreve başlayacak. Özellikle deprem bölgesindeki on bir ildeki arkadaşlarımıza rica etmiştim. Yeni atanan arkadaşlarımız dâhil olmak üzere bütün öğretmenlerimizle irtibata geçin. Konaklama problemi olanları mutlaka bizimle paylaşın diye. Bütün il müdürü arkadaşlar bu süreci tamamladılar.”

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!