Bakan Açıkladı; Nisan’da Başlayacak

Bakan Açıkladı; Nisan'da Başlayacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye’nin en eski hidroelektrik santrali Seyhan Hidroelektrik Santrali’nde CNN Türk’e konuk oldu.

Dönmez’in açıklamalarından satır başları şöyle;

DOĞU AKDENİZ’DEKİ DOĞAL GAZ ÇALIŞMALARI HAKKINDA…

Son yapılan açıklamalardan Türkiye doğal gazı bulmuş açıklamıyormuş gibi bir söylenti var. Ancak öyle bir şey yok. Biz Karadeniz’deki keşfi direkt açıklayacak vatandaşımızla paylaştık. Denizdeki araştırma ve çalışma olarak ciddi mesai gerektiren işler. Sadece enerji çalışmaları yok. Güvenlik konuları başta olmak üzere çeşitli konularda başlıklar var. Kısa sürede barışla anlaşarak sonuçlanması en büyük temennimiz.

SONDAJ GEMİLERİNDE SON DURUM

Oruç Reis çalışıyor şu anda. Barbaros ise çalışmalar kapsamında Tuzla tersanesinde. Sondaj gemilerine iş çıkarmak için 3 boyutlu çalışmaların tamamlanması gerekiyor. Belirli çalışmalar sonrasında sondaja başlıyoruz.

YENİ SONDAJ NİSANDA YAPILACAK

(Doğal gaz hedefi hakkında) İlk keşfimizi Ağustos ayında yapmıştık. Ekim ortalarında yeni keşif açıkladık. 405 milyar metreküplük bir keşif açıkladık. 2 kuyu açtık. Tespit kuyuları olarak adlandırılıyor. Aynı zamanda üretim kuyusu olarak da ileride kullanacağımız sondajların içinde yer alıyor. Bir sonraki çalışma Kuzey Sakarya Gaz Sahası bölgesinde nisan ayında ilk sondaj yapılacak. İlk keşif amaçlı sondaj olacak. Akabinde Kanuni Gemimiz devreye girecek. Filyos’ta göreve hazırlanıyor. Kısa mesafeli seyir testleri yapıyor. Tuna 1, Türkali 1 ve 2’nin işlemlerini tamamlayacak.

Önümüzdeki 5 yılda 30 ila 40 kuyuya ulaşmak. 2023’te ilk gazı karaya çıkarmak tabii ilk amacımız. 400 milyar metreküp toplam rezerv. Mühendislik çalışmaları tamamlandı. Yılda 10-15 milyar metreküp gazı vereceğiz.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!