Türkiye’nin lider eğitim kurumlarından Bahçeşehir Koleji, Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Araştırma Merkezi (SODİMER) iş birliğiyle hayata geçirdiği Türkiye’nin ilk Dijital Girişimcilik Kulübü’nü Nakkaştepe Kampüsü’nde gerçekleştirilen bir basın toplantısıyla tanıttı.
Dijital girişimlerin ciro olarak dünyada ilk 3’te yer aldığına dikkat çeken Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, Dijital Girişimcilik Kulübü ile öğrencileri, lise düzeyinde edindikleri beceriler doğrultusunda, girişimciliğe teşvik etmek ve bu yolcuklarında onları desteklemek için Türkiye’de bir ilk olacak kulüp çalışmasını başlattıklarını söyledi. Dağ, “Dünya Ekonomi ve Kalkınma Bankası, OECD Gençlik Raporu ve Dünya Girişimciler Raporlarında ortak paydada girişimcilerin genç yaşta girecekleri tecrübeler ile kendilerine ait girişimcilik çalışmalarının başarıya ulaşacağı ortaya koyuyor. Ancak gençlerin çalışma, düşünce ve projelerini hayata geçirecekleri bir ortama ihtiyaçları var. Bahçeşehir Koleji olarak biz de SODİMER ile birlikte öğrencilerimizin kendilerini geliştirirken aynı zamanda keşfederek dünyaya yardımcı olacak girişimleri ortaya koymaları için temel kavram ve akışlara sahip olmalarını sağlayacağız. Bu programla lise düzeyinde bir ilk olarak hayata geçirdiğimiz Master 6 meslek gözlemlerini bir ileri basamağa çıkaracağız” dedi.
Dijital girişimcilik Kulübü’nün gelecek on yıllara ışık tutacağını söyleyen SODİMER Başkanı Levent Eraslan, şöyle devam etti:
“2022 Şubat ayında yayınlanan rapora göre dünyada 1 milyar dolarlık 1201 şirket var, toplam cirosu 5 milyar dolar. Fakat sadece 3 şirket bu aşamaya gelmiş. Biz de bu konuda çok büyük işler yapmalı ve çocuklarımıza beceriler kazandırmalıyız. Dijital girişimcilik, dijital dünyanın her türlü yeni ve farklı ortaya koyacağı bütün prensiplere uygun insanlar yetiştirmek anlamına geliyor. Biz de çocuklarımızın zihninde bir alev yakmaya uğraşıyoruz. Dünyada birçok şirketin de bu kulüpten eğitim alan çocuklarca kurulacağını da şimdiden söylemek mümkün. Dünyada artık söz sahibi olan şirketlerin tamamı dijital girişim örnekleri. Türkiye’nin buna dönük çok büyük bir potansiyeli var. Bu anlamda ortaya çok güzel projelerin çıkacağına inanıyorum.”
14 haftalık bir eğitim programından oluşan Dijital Girişimcilik Kulübü’nde girişimcilik temel kavramlarından başlayarak dijital girişimcilik felsefesi, dijital girişimcilikte etik ve hukuk, şirket açma, proje geliştirme ve sunum gibi birçok önemli konu yer alıyor. Lise düzeyinde öğrencilerin şirket açma, girişimcilik, etik, hukuk, patent gibi önemli kavramları öğrenerek hem teorik hem de pratik uygulamalara hakim olacağı program kapsamında öğrencilerin alanında uzman isimler, akademisyenler şirketler ve girişim sahipleriyle buluşturulması da planlanıyor.