Bahçeli’nin 100. Yıl Anayasası Atatürk İlke ve İnkılaplarına mı Saldırıyor?

Bahçeli'nin 100. Yıl Anayasası Atatürk İlke ve İnkılaplarına mı Saldırıyor?

MHP’NİN 100. YIL ANAYASASI’NDA HEDEF ATATÜRK İLKE VE İNKILAPLARINI ORTADAN KALDIRMAK MI?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugün düzenlediği basın toplantısında Cumhuriyet’in 100. Yılında 100 maddelik anayasa taslağını tanıttı.

Bahçeli; hazırlanan metinde “ Başlangıçta Allah’ın lütfu, kardeşlik ruhu ve vatan sevgisiyle varlık bulmuş biz Türk Milleti düsturuyla giriş yapılmıştır.” ifadelerini kullandı.

Bahçeli’nin “Başkanlık rejimi ile uyuşmayan darbe anayasası” olarak nitelediği 1982 Anayasası, “Türk Vatanı ve Milletinin ebedî varlığını ve Yüce Türk Devletinin bölünmez bütünlüğünü belirleyen bu Anayasa, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, ölümsüz önder ve eşsiz kahraman Atatürk’ün belirlediği milliyetçilik anlayışı ve O’nun inkılâp ve ilkeleri doğrultusunda… “ ifadeleri ile başlamaktadır.

Bahçeli’nin açıkladığı 100 maddelik Cumhuriyet’in 100. Yıl anayasasında Atatürk ilke ve inkılaplarına vurgu yapılmamış hatta lafı bile edilmemiştir.

Üstelik şer’i vurgu yapan bu başlangıç cümlesine sahip bir anayasa Bahçeli’nin “değiştirilmeyecek, değiştirilmesi teklif dahi edilemeyecek” dediği anayasanın ilk 5 maddesini nasıl koruyacaktır?

Devlet Bahçeli’nin ifadelerinden ortaya çıkan sonuç, cumhuriyetçilik, milliyetçilik, halkçılık, devletçilik, laiklik ve inkılâpçılık ilkelerini hiçe sayan bir anlayışın Cumhuriyet’in 100. Yılında Türk toprakları üzerinde hâkimiyet kurmasına zemin hazırlama çabasıdır.

Bahçeli’nin sözleri arasına sıkıştırdığı, “Anayasa değiştirmek ile ne devlet kurulur ne devlet yıkılır. Milletler, anayasa yaparak devleti kurarlar.” cümleleri ise alt metinde niyeti yansıtmaktadır.

Muasır medeniyetler seviyesine yükselmek için anayasa değişikliğinin şart olduğunu dile getiren Bahçeli için Atatürk ilke ve inkılapları muasır medeniyet seviyesine erişmek önünde bir engel görülüyor anlaşılan.

 

 

 

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!