Bahçeli: Üniversite Sınavlarını Kaldıralım, Gençlerimizi Daha Fazla Yormayalım

Bahçeli: Üniversite Sınavlarını Kaldıralım, Gençlerimizi Daha Fazla Yormayalım

MHP lideri Bahçeli, üniversite sınavının tamamen kaldırılması gerektiğini belirterek “Ortaöğretim başarısını ve ortaöğretim sonunda olgunlaşma sınavını esas alan, fırsat eşitliği gözeten üniversiteye geçiş sistemi uygulanmalıdır” ifadesini kullandı.

Bahçeli’nin açıklamalarından satır başları şöyle:

“Üniversite sınavlarına neşter vurma zamanı gelmiştir. Her önüne gelen Z kuşağından bahsediyor ancak Türk gençliğinin içine düştüğü sınav kuyusundan nasıl çıkacağını konuşmuyor, mesele etmiyor. MHP, Türk gençliğinin sınav maratonlarında eriyip gitmesine razı olmamıştır. Bu düşüncemiz yeni değildir. Siyasi muhataplarımıza çağrıdır, gelin bu üniversite sınavlarını kaldıralım, gençlerimizi daha fazla yormayalım. Onların sosyal, ekonomik ve psikolojik sorun yaşamalarına müsaade etmeyelim.

İlköğretim ve ortaöğretim kademelerindeki yönlendirme çerçevesinde ve yetenekleri ölçüsünde istedikleri bölümde yükseköğretime kavuşmalarını, üniversite öğrencilerinin ise kendileriyle ilgili kararlara katılmalarını sağlayacak platformlar oluşturulmasını, okul yönetimi, öğretim elemanı ve öğrenci arasındaki diyalogu sağlayacak mekanizmaların geliştirilmesini hedefliyoruz.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!