Bahçeli, ‘söz veriyoruz’ diyerek asgari ücret mesajı verdi

featured

Bahçeli’nin açıklamalarından satır başları şöyle; TBMM üyeleri olarak millet hizmetine başlarken ettiğimiz yemin kuşkusuz paha biçilemez ve bağlayıcıdır. Tam tersi davranışlar bu yemininin sembolik bir seromoniye dönüşmesini sağlayacaktır.

“TÜRKİYE, SİYASİ KRİZ YILLARINI GERİDE BIRAKMIŞTIR”

Siz değerli arkadaşlarım başta olmak üzere bütün milletvekillerimizin ettikleri yemişnlerine sadık kalmalarını bekliyorum. Türkiye, siyasi kriz yıllarını geride bırakmıştır. Sert gerilimler ve gergin bekleyişler ömrünü doldurmuştur. Kurulamayan, kurulsa bile yürüuyemen koalisyon hükümetlerinden eser kalmamıştır.

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimi aynı zamanda referandum olarak gören ve gösteren partiler tarihin yanlış yerinde konuşlanmışlar ve kaybetmişlerdir.

TBMM üyeleri olarak namus ve şeref üzerine ettiğimiz yemin paha biçilemez niteliktedir ve hepimiz için bağlayıcıdır. Bütün milletvekillerinin ettikleri yemine sadık kalmalarını ümit ediyorum. Milletimiz iki seçimde de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi teyit etmiştir. Parlamenter sistem hayalleri de suya düşmüştür.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi geride kalan iki seçimde de güçlenerek çıkmıştır. Yeni sistemde hükümet bizzat millettir, millet de hür ve egemendir. Çok açıktır ki bu başarı Türk milletininin kutlu iradesiyle tezahür etmiştir. Ülkemiz 3 Haziran 2023’ten itiabren Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ikinci dönemine resmen geçiş sağlamıştır. Önümüzdeki dönem Türk ve Türkiye Yüzyılı’na ulaşma dönemidir.

Milletin sözü üstüne söz, iradesi üstüne irade olamayacaktır. Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir. Türkiye’nin aleyhine hesap yapanları, fırsat kollayanları şamandıraya çevirmiştir.

Terör örgütleriyle yol yürüyenler, akıntıya karşı devamlı kürek çekmiş ne var ki sandığın dibini boylamaktan kurtulamamışlardır.

Partimize 50 milletvekiliyle Türk siyasetinin kilit ve strateji aktörü haline gelmiştir. Hiç şüpheniz olmasın ki yerimizde sayamayız, bu bize yeter diyemeyiz. Daha fazlasına talip olmalıyız ve bunun için de insan üstü bir çaba harcamalıyız. Başarıya inandık, milletimize itimat ettik. MHP, Türk siyasetininin yükselen markası, milli gömnüllerde yer tutmuş ecdad yadigarıdır.

Tarihi bir davanın bugünkü temsilcisi olarak taşıdığımız kutsal emaneti en gelişmiş şekilde koruyup gelecek nesillere teslim etmek de hepimizin gayesi olmaktır.

Türkiye’nin istikrarlı gelişimine milletimiz omuz vermiştir.

Birlikte çok daha güçlü olduğumuzu özellikle hatırlatmayı atfediyorum.

Kurt yediği ayazı unutmayacaktır. Ne Pensilvanya’da ne Kandil’de güneş açmıştır. Birleşe birleşe kazanacağız diyenler dağıla dağıla savrulup gitmiş, seçimlerin hemen ardından taşıyıcısı bedenlerine sırt dönmüştür. Türkiye’nin yükselişinni tırnaklarını yiyerek izlemeye başlamışlardır.

Siyaset şöhret şantiyesi değildir. Tarlası sırtında dolaşanlar için siyaset diye bir şey yoktur. Bu kategoride olanlar yüreksizdir. MHP’nin yüreksizlerle işi ve ilgisi olmayacak. Baharı getireceğiz diyenlerin damı karla kaplanmıştır.

ANKET ŞİRKETLERİNE SERT ÇIKTI

Boyalı medyanın kirli manşetlerini yendik. Kiralık anket şirketlerinin kuyruklu yalanlarını ezip çiğnedik. Tuzak kurdular bozduk. ‘Çöktü’ dediler dimdik durduk. Oyumuzu yüzde 3 gösterdiler hiç oralı olmadık. Biz alayını birden gördük yaklaşan hesap gününü bekliyoruz. Varsın biraz daha kendilerini kandırsınlar. İnanıyorum ki Türk milletinin kudretini eninde sonunda göreceklerdir.

Biz ne demişsek arkasındayız. Her sözümüzün de yanındayız. Milletimiz bizden hizmet beklemektedir. Bundan sonra kenetlenmeyi ve kucaklaşmayı her aşamada sağlamalıyız. Türkiye ekonomisiyle, siyasetiyle, milli birlik vew kardeşlik ruhuyla, sarsızlmaz iradesiyle önümüzdeki yüzyılı lehine çevirebilecektir. 

KILIÇDAROĞLU’NA TEPKİ

Bir televizyon kanalında ‘Kazanamadık, ama ağır yenilgi almadık’ sözleri hala şoku atlamadığının göstergesidir. Köylülerimizi suçlamak aşağılamak bir defa milli iradeye bir saldırıdır. Üzüntümüz CHP Genel Başkanının hala milletimizin mesajını anlayamamış ve anlam verememiş olmasıdır. Failin derhal özür dilemesi lazım. Onların gönüllerine girmeden yapılacak hiçbir mücadeleden sonuç alınamaz.

100 maddelik anayasa teklifi de çoktan hazırlanmıştır. Gücüne güç katmış bir Türkiye’yi ihya ve inşa etmemiz mümkündür. MHP bu kapsam gerekçeli çalışmalarını sürdürmektedir. Önümüzdeki bir kaç ay içerisinde hazırlıklarımız Allah’ın izniyle tamamlanacaktır. Cumhuriyetin 100. yılında 100 maddelik anayasa teklif maddemiz müzakere için hazırdır. 

ASGARİ ÜCRET MESAJI

Asgari ücretle geçinen kardeşlerimizin, emeklilerimiz, memurlarımızın ve toplumun her kesiminin, döviz kurundaki dalgalanmalardan korunarak insanca yaşayacakları ücret ve maaşlarının çıkarılmasını destekliyor, ülkemize ne düşüyorsa yapacağımızın sözünü veriyoruz.  

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!