Bahçeli, Erdoğan’a 6 isim vermiş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile son yaptığı görüşmede Erdoğan'a 6 kişilik bir liste verdiği ve bu isimlerin ittifakın bozulması için çalıştığını söylediği ileri sürüldü. Bu bilgiyi basınla paylaşan Bahçeli'nin kurmay ismi, 'Ankara’yı MHP’siz almaları çok zor. Çoktan çok, azdan az gider' dedi.

MHP ile AKP arasında yaşanan af ve Andımız krizi sonrası yerel seçimlerde ittifak gündemi askıya alındı.

Krizin çok daha eskiye dayandığı belirtilirken, Bahçeli'nin son görüşmelerinde "Yanınızdaki altı isim işbirliğinin bozulması için özel çaba sarf ediyor" dediği ve bu 6 ismi Erdoğan'a ilettiği ileri sürüldü.

Konuyu bugünkü köşesine taşıyan Hürriyet yazarı Hande Fırat, "Bahçeli’nin kurmaylarından bir isim, 'Yerel seçimlerde işbirliğine ihtiyacı olan AK Parti idi. Şimdi kendi iktidarlarını sıkıntıya soktular. Ankara’yı MHP’siz almaları çok zor. Çoktan çok, azdan az gider' dedi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne gidilmesi sürecinde ve bugüne kadar yaptıkları karşılığında hiçbir şey almadıklarını meydanlarda anlatacaklarını da belirten kaynağım, tartışma yaratacak bir iddiayı da gündeme taşıdı. İddiaya göre Bahçeli son görüşmelerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, 'Yanınızdaki altı isim işbirliğinin bozulması için özel çaba sarf ediyor' dedi ve bu altı ismi tek tek saydı. MHP’li kaynağım, benimle de paylaştığı altı üst düzey ismin iki partinin işbirliğini bozmak için çaba sarf ettiğine inanıyor" ifadelerini kullandı.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!