BAE Veliaht Prensi Türkiye’ye geliyor: Çarpıcı Sedat Peker iddiası!

BAE Veliaht Prensi Türkiye’ye geliyor: Çarpıcı Sedat Peker iddiası!

Birleşik Arap Emirlikleri Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed el Nahyan’ın 24 Kasım’da Türkiye’de olması bekleniyor. Nahyan’in Türkiye ziyaretiyle Sedat Peker’in BAE’den ayrılabileceği iddia ediliyor.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed el Nahyan, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek için Türkiye’ye geliyor.

Independent Türkçe’nin haberine göre (Nevzat Çiçek), daha önce Erdoğan’la telefonda görüşen bin Zayed’in çantasında ekonomi ve ikili ilişkiler başta olmak üzere birçok konu başlığı var. Bin Zayed’in çantasındaki en önemli başlık olan ekonomi alanında BAE’nin İran üzerinden geçen koridor ile Türkiye’ye ticaret yolu açması olacak.

Söz konusu koridorla birlikte Süveyş Kanalı geçişli Sharjah-Mersin güzergahında deniz yoluyla 20 gün sürecek taşıma, İran üzerinden geçen güzergahla 6 ila 8 günde yapılabilir hale gelecek.

“PEKER AYRILABİLİR” İDDİASI

Bin Zayed’in ziyaret programının kesin olduğu belirtilirken, konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Habertürk sunucusu Mehmet Akif Ersoy’dan da dikkat çeken bir iddia geldi.

Ersoy, Sedat Peker’in Birleşik Arap Emirlikleri’nden ayrılabileceğinin konuşulduğunu aktardı.

Ersoy, paylaşımında, “Yarın Ankara’nın çok önemli misafirleri var gibi. Bin Zayed‘in Türkiye’ye geleceği ve Peker’in de BAE’den ayrılabileceği konuşuluyor” ifadelerini kullandı.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!