Babacan: ”Gıda enflasyonu genel enflasyonun çok üzerinde”

Babacan: ''Gıda enflasyonu genel enflasyonun çok üzerinde''

Değişim ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Gıda enflasyonu şu an genel enflasyonun çok üzerinde” dedi.

Babacan, İstanbul’da vatandaşlarla bir araya gelerek, onların sorunları dinledi, değerlendirmelerde bulundu.

Öğrenci yurdu fiyatlarının yüksekliğinden yakınan ve bu yüzden çocuğunu okutmakta zorlandığını söyleyen bir anneye, Babacan, “Çok fazla anne babadan çocuğu üniversiteyi kazandığı halde yurda ve harçlığına parası yetmediği için gönderemeyeceğini duydum. Az önce kongremize gelmiş bir genç Aydın’da üniversiteyi kazanmış ancak yurda parası yetmeyeceği için gidemeyeceğini söyledi’’ karşılığını verdi.

Anne, masrafların yalnızca yurtla bitmediğini gıda ve kırtasiye malzemelerine de yetişemediğini söyledi. Babacan, bunun üzerine, “Gıda enflasyonu şu an genel enflasyonun çok üzerinde. Gençlerin de en önemli ihtiyacı gıda, kırtasiye ve ders malzemeleri. Bunların hepsi dövize bağlı. Döviz kuru artınca hayat pahalılaştı, her şeye zam geldi” değerlendirmesinde bulundu.

Babacan; “Gıda fiyatları aldı başını gitti, kiralar aldı başını gitti. Üniversiteyi kazanıp da çocuğunu okula gönderemeyen çok aile var. Hükümet ekonominin kontrolünü elinden kaçırdı maalesef” diye konuştu.

Ali Babacan, ev kiraları nedeniyle çocuğunu okula gönderemeyen aileler, emekli maaşıyla çocuklarını okutamadıklarını söyledi. Babacan, ‘Üniversiteyi kazanıp da çocuğunu okula gönderemeyen çok aile var. Hükümet ekonominin kontrolünü elinden kaçırdı maalesef” dedi.

Kaynak: AjansBizim

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!