Azerbaycan’ın Ermenilere gönderdiği insani yardımlar yola çıktı

featured

Azerbaycan’ın Karabağ’daki Ermenilere gönderdiği yardım Ağdam’dan yola çıktı. Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığından yapılan açıklamada, Karabağ’daki Ermeni nüfusun ihtiyaçlarının karşılanması için her biri 20 ton gıda ve hijyen malzemesi taşıyan 2 tır ve ekmek taşıyan 2 kamyondan oluşan insani yardım konvoyunun Hankendi’ye gitmek üzere yola çıktığı duyuruldu. Karabağ’da yaşayan Ermeni nüfusa insani konularda destek sağlanmasına devam edileceği aktarıldı.

“YARDIMLAR DEVAM EDECEK”

Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığı Karabağ Bölge Merkezi Başkanı Mirali Feyziyev, “Konvoy şu anda açık olan Ağdam-Hankendi yolunu kullanarak Hankendi’ye ulaşacak. İnsani yardım, konvoy varış noktasına ulaştıktan sonra halka dağıtılacak” ifadelerini kullandı. Feyziyev, “Bundan sonra da bu tür insani yardım ürünleri gönderilmeye devam edecek” dedi.

Azerbaycan temsilcileri ile Karabağ’daki Ermeni nüfusun temsilcileri dün Azerbaycan’ın Yevlah kentinde bir araya gelerek görüşme gerçekleştirmişti. Görüşmelerde Karabağ’da yaşayan Ermeni nüfusunun yeniden entegrasyonu ve bölgenin altyapısının yeniden tesis edilmesi ile faaliyetlerinin düzenlenmesi konuları ele alınırken, Ermeni nüfusun temsilcileri Ermenilerin acil ihtiyaçlarının karşılanması için talepte bulunmuştu. Azerbaycan tarafı da bu ihtiyaçların kısa süre içinde karşılanacağını belirtmişti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!