Azerbaycan Temsilcimiz Elnur Eltürk: Azerbaycan Televizyonunda Türk Dünyası Projesine Büyük İlgi

Azerbaycan Temsilcimiz Elnur Eltürk: Azerbaycan Televizyonunda Türk Dünyası Projesine Büyük İlgi

Azerbaycan Televizyonu’nda başlatılan ‘Türk Dünyası’ projesiyle ilgili, Haberiniz.com.tr Azerbaycan temsilcisi araştırmacı-uzman Elnur Eltürk: “Azerbaycan Televizyonundaki ‘Türk Dünyası’ projesine ilgi büyüktür” dedi.

Basından da bilgi verildiği üzere, Azerbaycan Televizyonunda “Türk Dünyası” projesine start verildi. Bu gibi projeleri geliştirmek gerekir. Günümüzde televizyon kanallarında Türk Dünyası ile ilgili programlara ilgi hangi düzeydedir?

Bu hususta düşüncelerini aktaran diaspora alanında araştırmacı–uzman Elnur Eltürk, şunları kaydetti: “Azerbaycan televizyon dünyasında Türk Dünyası’ndan bahseden programların yayınlanması günümüzün talebidir.
Bugün Türk Dünyası’nda büyük uyanış prosesi yükseliyor. Televizyonlarımız bu uyanış prosesinde merkezi bir rol üstlenmeleri gerekiyor. Türk Dünyası’nda baş veren siyasi, ekonomik, askeri ve kültürel değişikliklerle ilgili olarak Türk gençliği bilgilendirilmeli.

Bugün Azerbaycan Televizyonu’nda “Türk Dünyası” projesinin başlaması çok önem taşımaktadır. Bu hem de ilgiyi artıracaktır. Sosyal medyadan da anlaşıldığı kadarıyla projeye ilgi büyüktür. Fikrimce, bu gibi programları sürekli yapmak gerekir”.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!