Azerbaycan Milletvekili Paşayeva’dan Vanlı 12 yaşındaki Esranur’a mektup

Azerbaycan Milletvekili Paşayeva’dan Vanlı 12 yaşındaki Esranur’a mektup

Azerbaycan Milli Meclis Kültür Komitesi Başkanı Milletvekili Ganire Paşayeva, bir tablet satın almak için biriktirdiği paranın bir kısmını Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerine bağışlayan Van‘dan 12 yaşındaki kız öğrenci Esranur‘a bir mektup yazdı.

Paşayeva, Haber Merkezimizden Kübra Ünlü ile telefonla yaptığı görüşmede Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri’ne bu anlamlı bağışı yapan “Esranur”u çok aramalarına rağmen bulamadıklarını, bu yüzden ona basın yoluyla “Açık Mektup” göndererek ulaşmak istediklerini belirtti.

Paşayeva’nın mektubu şu şekilde:

Sevgili Esranur,

Azerbaycan Cumhurbaşkanına hitaben, ülkemize olan sevginizi gösteren duygusal mektubunuz beni herhangi bir yurttaşımız kadar etkiledi. Tablet almak için topladığınız 36 lirayı Azerbaycan ordusuna göndererek, genç olmanıza rağmen kalbinizin ne kadar büyük olduğunu gösterdiniz. Bu ilginiz, iki kardeş ülkenin birbirleriyle ne kadar güçlü kardeşlik bağlarının olduğunun bir göstergesidir.

Benim ve muhtemelen on binlerce Azerbaycan vatandaşının attığı adımın Azerbaycanlı ASAN gönüllülerinin genç kardeşleri tarafından atılmasına çok sevindim; sizin ve kardeşlerinizin duygu ve düşüncelerinizi daha kolay okuyabilmeniz için not defterleri aldılar ve yürekten sözlerini size hitaben yazdıkları bir mektupta yazdılar. Bu vesileyle, size ve ilginize kayıtsız kalmayan ASAN gönüllülerine böylesine asil bir adım için teşekkür etmek istiyorum!

Sevgili Esranur,

Sizi gerçek hayatta tanımadığımız ve adresinizi bilmediğim için samimi sözlerimi açık mektup şeklinde yazdım. Umarım yürekten sözlerim size ulaşır.

Umuyoruz ki Azerbaycan ordusu işgal ettiğimiz topraklarımızı işgalden tamamen kurtaracak, yıkılan okullar restore edilecek ve sizleri Azerbaycanlı akranlarınızla tanışacağınız o okullarda buluşmaya davet edeceğiz.

Lütfen anne babalara, tüm aile üyelerine, akrabalara ve öğretmenlere selamlar iletin.

 

Ganire Paşayeva

Azerbaycan Milli Meclisi

Tovuz Milletvekili,

Kültür Komitesi Başkanı

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!