Azerbaycan İkmal Yoluna Mayın Döşeyen 6 Ermeni Askerini Esir Aldı

Azerbaycan İkmal Yoluna Mayın Döşeyen 6 Ermeni Askerini Esir Aldı

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, sınırda Azerbaycan askerlerinin ikmal yollarına mayın döşeyen 6 Ermenistan askerinin esir alındığını duyurdu.

Azerbaycan Savunma Bakanlığının açıklamasında, Ermenistan ordusuna bağlı bir keşif ve sabotaj timinin 27 Mayıs saat 03.00 sularında Kelbecer’in Yukarı Ayrım yerleşim yeri istikametinde sınırı geçmeye çalıştığı ifade edildi. Grubun, Azerbaycan ordusunun kullandığı ikmal yoluna mayın döşediğinin tespit edildiği belirtilen açıklamada, düzenlenen operasyonda 6 Ermenistan askerinin kuşatılarak esir alındığı bildirildi.

“Bölgeyi mayınlama ve sabotaj girişimleri terör ve sabotaj eylemleri olarak değerlendirilmektedir”

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, Ermenistan ordusuna bağlı keşif ve sabotaj timlerinin 27 Mayıs saat 03.00 sularında Kelbecer’in Yukarı Ayrım yerleşim yeri istikametinde sınırı geçerek Azerbaycan ordusunun kullandığı ikmal yollarına mayın döşedikleri, bu gruplardan 6 askerin Azerbaycan askerlerince alıkonulduğu hatırlattı.

Yapılan açıklamada Ermenistan’ın bir süredir iki ülkenin sınır bölgelerinde kasıtlı olarak gerilimi artırma politikası izlediği belirtilerek, “Ermenistan silahlı kuvvetlerinin keşif gruplarının Azerbaycan topraklarına girmesi ve bölgeyi mayınlama ve sabotaj girişimleri terör ve sabotaj eylemleri olarak değerlendirilmektedir.” ifadesi yer aldı.

Ermenistan askerinin döşedikleri mayınların Azerbaycanlı asker ve sivillerin hayatları için ciddi tehdit oluşturabileceği vurgulanan açıklamada, “Azerbaycan, Ermenistan-Azerbaycan sınırındaki gerginliklerin müzakereler yoluyla çözümünü desteklemektedir. Azerbaycan’ın sınırlarını ihlal etme girişimleri kabul edilemez. Ermenistan, iki ülke sınırındaki gerginliği artırmaya yönelik eylemlerden kaçınmalı ve komşu devletin sınırlarına saygı göstermelidir.” denildi.

Ermenistan Doğruladı

Ermenistan’ın yaptığı açıklamada 6 askerinin esir alındığı bilgisi doğruladı.

Azerbaycan ordusunun Dağlık Karabağ’ı Ermenistan işgalinden kurtarma harekatı 27 Eylül 2020’de başlamıştı. Dağlık Karabağ’da Ermenistan’ın başlattığı saldırılar sonrasında 44 gün süren çatışmaların ardından Azerbaycan ile Ermenistan arasında 10 Kasım 2020’de ateşkes anlaşması imzalanmıştı.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!