Azerbaycan-Ermenistan sınırında çatışma çıktı!

Azerbaycan-Ermenistan sınırında çatışma çıktı

Azerbaycan, sınırda ateş açan Ermenistan ordusuna ait topçu ve anti-tank bataryalarının imha edildiğini açıklarken, Ermenistan toprak bütünlüğünün korunması için Rusya’dan yardım istedi.

Azerbaycan, sınırda ateş açan Ermenistan ordusuna ait topçu ve anti-tank bataryalarının imha edildiğini açıklarken, Ermenistan toprak bütünlüğünün korunması için Rusya’dan yardım istedi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı Ermenistan birliklerinin Kalbacar ve Laçin bölgesindeki Azeri mevzilerine topçu ateşi açtığını bildirdi.

Azeri Trend ajansının haberine göre, açıklamada “Ermenistan güçleri Basarkecar ve Garakils bölgelerinde ek birlikler ve silahlar sevk ederek bu sabah saatlerinde saldırıya geçti. Sonuç olarak iki Azeri askeri yaralandı” denildi.

Açıklamada, saldırıya hemen cevap verildiği, Ermenistan’dan ateş açan bataryaların tahrip edildiği ve alınan sert önlemler sonucunda bazı Ermeni askerlerin esir alındığı, çok sayıda silah ve mühimmata el konulduğu kaydedildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı Basın Bürosu Başkan Yardımcısı Yarbay Anar Ayvazov, “saldırının başarısızlığa uğratıldığını” belirterek, yaralanan iki Azeri askerin hayati tehlikesinin olmadığını kaydetti. Ayvazov, “şu anda sınırda durum gergin ve kontrol altında” dedi.

Ermenistan Rusya’dan yardım istedi

Bu arada, Ermenistan sınırda Azeri ve Ermeni askerleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını bildirerek, Rusya’dan Azerbaycan’a karşı toprakları üzerindeki egemenliğini korumak için yardım istedi.

Rus Interfax ajansının haberine göre, Ermenistan Güvenlik Konseyi Sekreteri Armen Grigoryan, “Azerbaycan Ermenistan’ın egemen topraklarına saldırdığı için Rusya’dan aramızdaki 1987 tarihli (karşılıklı savunma) anlaşmasına göre Ermenistan’ın toprak bütünlüğünü savunmasını istiyoruz” dedi.

Rusya’dan Ermenistan’ın yardım talebi ile ilgili henüz bir açıklama gelmedi.

TASS ajansı ise 4 Ermeni askerinin yaralandığını bildirdi.

Rusya’nın Ermenistan’da bir askeri üssü ve Dağlık Karabağ bölgesinde bir barış gücü birliği bulunuyor.

Kaynak:AjansBizim

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!