Azerbaycan: Ermenistan İle Sınır Sorununu Çözmeye Hazırız

Azerbaycan: Ermenistan İle Sınır Sorununu Çözmeye Hazırız

Azerbaycan Başbakanı Ali Asadov, Bakü’nün Moskova’nın Azerbaycan-Ermenistan sınır çizgilerinin belirlenmesi ve düzenlenmesi konusunda üçlü komisyon kurma önerisini desteklediğini, Azerbaycan’ın Ermenistan ile yapıcı çalışmalara hazır olduğunu belirtti.

Minsk’te düzenlenen Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) başbakanlarının toplantısında konuşan Azerbaycan Başbakanı Ali Asadov, Bakü’nün Moskova’nın Azerbaycan-Ermenistan sınır çizgilerinin belirlenmesi ve düzenlenmesi konusunda üçlü komisyon kurma önerisini desteklediğini, Azerbaycan’ın Ermenistan ile yapıcı çalışmalara hazır olduğunu ifade etti.

Başbakan Asadov, “Azerbaycan sınır altyapısını belirleme sürecine başladı ve Ermenistan ile sınır çizgileri sorununu yapıcı bir şekilde çözmeye hazır. Azerbaycan bu bağlamda Rusya tarafının Azerbaycan-Ermenistan sınır çizgilerinin belirlenmesi ve düzenlenmesi konusunda üçlü komisyon kurma önerisini destekledi. Sınır çizgilerinin belirlenmesi teknik bir süreçtir ve bu süreç, sağlam uluslararası yasal temele dayanmalı” şeklinde konuştu.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!