Ayyıldız Hareketi Lideri Ümit Özdağ 850 Yıl Sonra Bir İlki Gerçekleştirdi

Ayyıldız Hareketi Lideri Ümit Özdağ 850 Yıl Sonra Bir İlki Gerçekleştirdi

Ayyıldız Hareketi Lideri Prof. Dr. Ümit Özdağ, Nevşehir’de Hacı Bektaşi Veli Türbesi’ni ziyaret etti.

Ayyıldız Hareketi yürüyüşünü Türkistan’dan, sade Türkçesi ile İslamiyet’i Türklere sevdiren Hoca Ahmet Yesevi Türbesi’nden başlatan Özdağ, Pir-i Türkistan’ın mezarından getirdiği toprağı öğrencisi Hacı Bektaşi Veli Türbesi’ndeki Ulu ağacın dibine bıraktı.

 

Almanya Alevi Bektaşi toplumu önde gelenlerinden Erdoğan Özaydın, Özdağ’ın 850 sene bir ilki gerçekleştirdiğini belirtti.

Hacı Bektaşi Veli Türbesi’ndeki ağacın önemi:

Hünkar Hacı Bektaş-i Veli’nin ölümünden sonra yazılan ve Hacı Bektaş-ı Veli hakkındaki söylencelerin yazıya döküldüğü Velayetname’ye göre,

” .. Hacı Bektaşi Veli Külliyesi. Tarih kokan, ruh kokan maneviyat kokan bir mekan. Bahçede ihtiyar esrarengiz görünümlü bir dut ağacı var..

Oradaki bir görevliye sordum. Nedir bu ağacın, bir özelliği var mıdır? dedim. Heyecanlandı, gözlerinin içi güldü ve şöyle cevap verdi:

Bu ağaç,  Horasan’dan Ahmed Yesevi ocağından fırlatılan ucu yanmış sopadır. Gelip
buraya düşmüş, sonra yeşermiştir. Bu işareti bulan Hacı Bektaş da buraya yerleşmiş, tekkesini kurmuştur. Bu ağaç bugün de yaşamaktadır.

Hemen o meşhur menkıbeyi hatırladım. Hani Ahmed Yesevi, Hacı Bektaş’ı
Anadolu’ya görevlendirmişti de orada bulunan erenlerden biri, ortada yanmakta olan ateşten bir odun alıp Rum ülkesine yani Anadolu’ya doğru fırlatmıştı, o odun bir dut ağacı dalıydı. Suluca Karahöyük’e sonradan Hacı Bektaş tekkesi olacak yere düşmüştü.”.

Vilayetnamede şöyle der: “O ağaç hala durur, yukarı ucu yanıktır.”

Ayyıldız Hareketi Lideri Prof. Dr. Ümit Özdağ ve beraberindeki heyet, Kırşehir Mucur Karacakurt Köyleri Türkmen Derneği, Nevşehir Hacı Bektaş Kültür Müzesi, Atatürk Evi Müzesi ardından Bozkırın tezenesi ünlü halk ozanı Neşet Ertaş’ın kabrini de ziyaret etti.

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!