Ayyıldız Hareketi Lideri Özdağ; “Dış politikada Çin gibi satranç oynamalıyız; AK Parti gibi tavla değil!”

Ayyıldız Hareketi Lideri Özdağ;

Ayyıldız Hareketi Lideri Ümit Özdağ, Anadolu turu kapsamında ziyaret ettiği İzmir’de bir radyo programına katıldı.

Ümit Özdağ, 19 Mayıs’ta Anıtkabir’den başlayan ve Türklüğün ilk başkenti Kazakistan’ın Yesi (Türkistan) şehrinde İslamın Türkçe öğretilmesi için çaba gösteren Pir-i Türkistan Hoca Ahmet Yesevi Türbesi’nde şahlanan Ayyıldız Hareketi’nin mücadeleye başlama sürecini anlattı. Partinin, Malazgirt Meydan Muharebesi’nin 950.  ve Büyük Taarruz ’un 99. yıl dönümü olan 26 Ağustos’ta kurulacağını belirtti.

İstanbul Bağımsız milletvekili Ümit Özdağ, halkın ekonomik koşullar sebebiyle intihar ettiğini, Türk siyasi tarihinde daha önce bu kadar büyük bir kriz yaşanmadığını ifade etti. İzmir’de esnafın dertlerini dinlediklerini ve çözüm önerilerini not ettiklerini belirten Özdağ, esnafın pandemi sürecinde kendilerine üvey evlat muamelesi yapıldığından şikayet ettiğini ifade etti.

Ayyıldız Hareketi Lideri Özdağ kurulacak parti ile Türk Sanayisi için Sanayi 4.0 projesi ile İstanbul’u high-tech merkezine çevirerek Türkiye’de üç Marmara Bölgesi daha yaratacaklarını, Türkiye’de okullarda sınıfların daha az mevcutla arttırılması suretiyle atanamayan öğretmenler için istihdam yaratacaklarını, “Suriyelilere bakan devlet bana bakmadı.” diyerek intihar eden halkın dertlerine çare olacaklarını, Suriyelilerin özellikle İstanbul gibi nüfus ve nüfuzlarının yoğun olduğu bölgelerden vatanlarına güvenle dönmesiyle kira fiyatlarında düşüş olacağının sözünü vererek ekonomi de fahiş fiyatların önüne geçeceklerini belirtti.

Prof. Dr. Ümit Özdağ, radyo programında AK Parti’nin dış politika stratejilerini de şu sözlerle eleştirdi:

“Müslüman Kardeşler çerçevesinde dış siyaset ile AK Parti dış politikada ilişkileri sorunlu hale getirdi. Şimdi Mısır ile ilişkileri düzelteceklerini söylüyorlar, e Sisi gitmedi ne değişti, ABD’de başkan değişti. İsrail ile ilişkileri de düzeltelim diyorlar.

Avrupa Birliği ile ilişkilerimizde biz AB’ye girecekmiş gibi yapıyoruz, AB de bizi alacakmış gibi yapıyor. Türkiye- Avrupa Birliği ilişkileri artık başka bir formda şekillenmeli.

Koronavirüs sonrası yeni dünya düzeninde Çin ekonomisi ile mücadele etmemiz mümkün değil. Türkiye’de olan bir yer döşeme taşını bile Çin’den alıyoruz. Çin ekonomisinin nasıl planlı yönetildiğinin ve sübvanse edildiğinin bir göstergesi bu. Biz de ekonomimizi bunu göz önüne alarak yapılandırmalıyız ve bölge ekonomileri ile ilişkilerimizi de bu yönde şekillendirmeliyiz. Çin dünyanın büyüyen ekonomik gücü, bu yüzden ekonomik ilişkilerimizi buna göre planlamalıyız. Ancak Doğu Türkistan’da yaptığını Batı Türkistan’da da yapmayı planlıyor. Çin dış politikada satranç oynar, AK Parti gibi tavla atarak dış politikasını şekillendirmez.” İfadelerini kullandı.

Özdağ, “Ankara, İzmir ve İstanbul Türkiye’nin dinamoları. İzmir dünyaya açılan yüzümüz ancak sarı muhalefet ve iktidardan hak ettiği ilgiliyi görmüyor. Haftanın bir gününü İzmir iki günü İstanbul’da geçirmeyi planlıyorum.”

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!