Ayda 200 saatten fazla mesai yapan, 3 ya boyunca hiç izin kullanmayan doktor intihar etti! Genç doktorun ölümü tartışma yarattı

featured

Kobe’deki Konan Tıp Merkezi’nde çalışan genç doktor Şingo Takaşima (26), geçen yıl 17 Mayıs’ta intihar etmişti. Nişinomiya Çalışma Standartları Denetleme Ofisi’nin başlattığı soruşturmada, doktorun geçen yıl nisanda 197 saat 36 dakika fazla mesai yaptığı tespit edildi. Raporda, doktorun depresyon belirtileri gösterdiğine de dikkat çekildi.

207 SAAT MESAİ YAPMIŞ, 3 AY BOYUNCA HİÇ İZİN YAPMAMIŞ

İndependent Türkçe’de yer alan habere göre Takaşima ailesinin avukatlarıysa genç doktorun 207 saat mesai yaptığını ve yaklaşık üç ay boyunca hiç izin kullanmadığını iddia etti.

Denetim raporuna ve avukatların bulgularına rağmen hastane olayla ilgili sorumluluk almayı reddetti. Tıp merkezinden yapılan açıklamada, fazla mesai saati olarak kaydedilen sürede Takaşima’nın sürekli olarak görev yapmadığı, bazı aralıkları şahsi çalışmaları için değerlendirdiği öne sürüldü.

ABD’nin önde gelen medya kuruluşlarından CNN’in irtibata geçtiği ve kimliği paylaşılmayan hastane yetkililerinden biri, “Bu vakanın nedeninin fazla mesai olduğunu kabul etmiyoruz. Konuyla ilgili daha fazla yorum yapmayacağız” dedi.

Takaşima’nın annesi Junko ise oğlunun kendisine çok zorlandığını ve kimsenin kendisine destek olmadığını söylediğini belirtti.

Junko, oğlu için “Sanırım bu ortam onu çileden çıkardı. Gelecekte benzer şeylerin tekrar yaşanmaması için doktorların çalışma koşullarının iyileştirileceğini umuyorum” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!