Ayakkabıda Suriyeli ayrıcalığı

featured

Ayakkabıcılar Odası Başkanı Mehmet Emin İnce, odaya kayıtlı meslektaşların yüzde 20’sini Suriyelilerin oluşturduğunu söyledi.

“Devlet Suriyelilerin iş yeri açmasına belli standartlar getirmeli” diyen İnce, “Rekabette sıkıntı yaşanmaması için dikkat edilmesi gereken hususlardan biri bu. Haksız rekabetin ve sektörün temsilcilerinin korunması gerekiyor. Sektörümüzdeki Suriyelilerin yüzde 90’ının ürettiği ayakkabıyı iç piyasaya sürdüğü tespit ettik. Suriyeli ayakkabıcılar birçok vergi muafiyetinden faydalanarak iç piyasada rekabet koşullarını zorluyor” dedi.

CİDDİ BİR SEKTÖR

İnce, Türkiye’nin ayakkabı ihracatında yüzde 27’lik dilimi oluşturan Gaziantep’in ülkenin en büyük ayakkabı üretim merkezlerinden birisi olduğunu kaydetti. Kentte 1200 ayakkabı atölyesi,400 terlik atölyesi, 1500 ayakkabı mağazası ve 200 yan sanayi işletmesi mevcut olduğunu anlatan İnce, “Perakende sektörü fiyatlardaki artıştan kaynaklı olarak altın çağını yaşıyor. Çünkü insanımız zam gelecek korkusuyla ihtiyaçlarını öne çekti. Bu da ayakkabıda altın çağ yaşanmasının önünü açtı” dedi.

DEPREM OLUMSUZ ETKİLEDİ

İnce, “Deprem sebebiyle işletmelerini kapatan sektör ihracatta yüzde 34’lük, üretimde ise yüzde 80’lik bir kayıp yaşadı. Kurban Bayramından sonra işletmeler yeni yeni toparlanma evresine geçti. Ticaret Bakanlığına sektör sorunları ve taleplerine dair bir rapor sunduk” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!