Avusturya Başbakanı Kurz Hakkında Soruşturma Başlatıldı

Avusturya Başbakanı Kurz Hakkında Soruşturma Başlatıldı

Başbakan Sebastian Kurz ile Özel Kalem Müdürü Bernhard Bonelli hakkında, bir yolsuzluk soruşturmasında “yanlış ifade” verdikleri gerekçesiyle soruşturma başlatıldığı aktarıldı.

Avusturya Mali Suçlar ve Yolsuzlukla Mücadele Savcılığı’ndan yapılan açıklamada, bir soruşturma kapsamında oluşturulan meclis komisyonunda tanık olarak görüşlerine başvurulan Başbakan Kurz ve Özel Kalem Müdürü Bernhard Bonelli hakkında, heyete yanlış beyanda bulundukları iddiasıyla suçlu sıfatıyla soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Başbakan Kurz, Bakanlar Kurulu Toplantısı öncesinde düzenlediği basın toplantısında, hakkında soruşturma başlatıldığı bilgisini teyit etti ve soruşturmanın muhalefet partilerinin verdiği şikayet dilekçesi üzerine başlatıldığını söyledi.

Kurz, aşırı sağcı Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ) ile kurduğu önceki koalisyon hükümeti dönemine ait bir yolsuzluk soruşturması kapsamında tanık olarak görüşüne başvurulduğunu, hatırladığı her şeyi doğru bir şekilde aktarmaya çalıştığını, yanlış beyanda bulunmadığını söyledi.

İSTİFA ÇAĞRISI

Öte yandan, muhalefet Sosyal Demokrat Parti (SPÖ) ve aşırı sağcı FPÖ, Başbakan’ın yanlış ve çelişkili beyanlarda bulunduğunu, bu nedenle hakkında soruşturma başlatıldığını, derhal istifa etmesi gerektiğini savundu. Soruşturma sonucunda herhangi bir ceza beklemediğini kaydeden Kurz ise, istifa etmeyeceğini, görevinin başında olduğunu dile getirdi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!