Avustralya Hükümeti, Çin’in Uygurlara karşı uyguladığı politikaları “Soykırım” olarak nitelendiren tasarıyı reddetti.

Avustralya Hükümeti, Çin'in Uygurlara karşı uyguladığı politikaları
'Soykırım' önergesini sunan senatör Rex Patrick, Avustralya Parlamentosu'nun önünde Uygur diasporası tarafından önergenin onaylanması için düzenlenen mitingde konuşurken.

 

Avustralya Federal Hükümeti ve İşçi Partisi, Pekin’in Uygurlara karşı uyguladığı politikaları ‘Soykırım’ olarak nitelendiren Senato önerisini reddetti.

Tasarı, Senato’dan Çin Komünist Parti’sinin (ÇKP) aksiyonlarının acilen ‘soykırım’ olarak tanınmasının yanı sıra ÇKP’nin toplama kamplarını kapatmasını, zorlayıcı nüfus kontrolünü kaldırmasını ve Çin’de yaşayan etnik azınlıklara uyguladığı zulmü durdurmasını talep ediyordu.

 

Senato raporuna göre tasarıyı engellemelerine rağmen hem İşçi hem de Liberal Partili senatörler Uygur Özerk Bölgesi’nde gerçekleşen insan hakları ihlallerine vurgu yaparak endişelerini dile getirdi.

 

Senatonun ‘soykırım’ tasarısını reddetmesini ÇKP’nin uyguladığı ticari baskı politikasına dayandıran senatör Rex Patrick, ” Hiç şüphe yok ki, Pekin’deki yöneticiler ticari baskı politikalarının işe yaradığını düşüneceklerdir. Ancak şunu bilmeliler ki Avustralya, hem insan hakları hem de kendi demokratik özgürlüğü için er ya da geç Çin’in karşısında duracaktır. ” dedi.

 

Parlamento binası önünde düzenlenen mitingde konuşan Avustralya Uygur Tanrıdağ Kadınları Derneği başkanı Ramila Chanisheff “ÇKP’nin Uygurlara karşı uyguladığı zulüm durdurulmazsa, bütün Uygur halkı yok olacak. 21.yy’dayız, hala nasıl soykırım olabilir?” dedi.

 

Daha öncesinde, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Hollanda hükümetleri, Çin’in Uygurlara karşı uyguladığı politikaları ‘soykırım’ olarak tanıdığını belirtmişti.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!