Avukatı, Sezgin Baran Korkmaz’ın Türkiye’de Yargılanmak İstediğini Açıkladı

Avukatı, Sezgin Baran Korkmaz'ın Türkiye’de Yargılanmak İstediğini Açıkladı

ABD’nin talebi üzerine Avusturya’da kara para aklama suçlamasıyla gözaltına alınan Sezgin Baran Korkmaz’ın Avukatı Volkan Dülger, “ABD’de bu suçların yüksek cezası var. Aynı suçun Türkiye’de fazla cezası olmadığı için ABD’de değil Türkiye’de yargılanmak istiyor” dedi.

Avukatı Doç. Dr. Volkan Dülger, Sezgin Baran Korkmaz’ın bugün Avusturya saatiyle öğleden sonra hakim karşısına çıkacağını ve yüksek ceza alması beklenen ABD yerine, hapis yatmama ihtimali bulunan Türkiye’de yargılanmak istediğini söyledi.

Habertürk gazetesi yazarı Yasemin Güneri, Avusturya’da gözaltında tutulan kara para aklama soruşturması kapsamında Türkiye ve ABD tarafından aranan Sezgin Baran Korkmaz’ın avukatıyla yaptığı görüşmenin detaylarını anlattı.

SBK Türkiye’de yargılanmak istiyor başlıklı yazısında Güneri, firari iş adamının Türkiye’de yargılanmak istediğini belirterek, “Sedat Peker’in iddialarının ardından ülke gündemini sarsan “rüşvet” iddiaları tartışılırken Korkmaz Avusturya’da yakalanarak cezaevine kondu. Korkmaz’ın avukatı Doç. Dr. Volkan Dülger ile iade sürecini konuştum. Adalet Bakanlığı’nın iade sürecini başlattığını söyleyen Dülger, Korkmaz’ın ABD’ye mi, Türkiye’ye mi iade edileceğine Avusturya Mahkemesi’nin karar vereceğini söyledi” dediğini aktardı.

Güneri, “Sezgin Baran Korkmaz’ın ABD’de değil, Türkiye’de yargılanmak istediğini vurgulayan Dülger, buna gerekçe olarak da ceza kanunumuzu gösterdi. Kara para aklama suçunun Türkiye’deki cezası 3 yıldan 7 yıla kadar hapis” diye yazdı.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!