Avrupa;” Türkiye’nin bölgeden ayrılmak istemesi rahatsız edici!”

Avrupa;

ABD, 4 Temmuz’da Afganistan’dan askerlerini çekeceğini açıklaması ardından bölge hareketlendi.  ABD Başkanı Joe Biden’ın 4 Temmuz’da askerleri Afganistan’dan çekeceğini açıkladı.

Wall Street Journal,  Türkiye’nin bölgedeki askerlerini çekmeyi gündemine aldığı ve bu durumdan diğer ülkelerin rahatsızlık duyduğunu yazdı.

ABD ordusunun 4 Temmuz’a kadar askerlerini bölgeden çekme süreci ile ilgili pürüzler giderilmeye çalışılırken Wall Street Journal’a konuşan yetkililer, Türkiye’nin de bölgedeki mevcut güçlerini çekmeyi ABD ve NATO’ya söylediğini ortaya çıkardı.

ABD’li yetkililer Washington’ın 4 Temmuz’a kadar yetiştirmeyi planladıkları ülkeden ayrılma sürecinde Türkiye’nin de Kabil’deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’nı koruyan askerlerini çekmeyi planladığını söylediğini duyurdu.

Gazetenin haberine göre, Avrupalı ülkeler bu kapsamda ABD’den ayrılma sürecini geciktirmesini istedi.

Batılı ülkeler, Türkiye’nin havalimanının güvenliğini sağlamaktan ger adım atması durumunda  Türkiye’nin olmadığı bir senaryoda ülkedeki diplomatik temsilcilikler ve büyükelçiliklerin açık kalmasını istemediklerini yazdı. ABD önderliğindeki NATO koalisyonundaki yaklaşık 20 ülkenin ABD’ye “beraber girdik, beraber çıkmalıyız” çağrısında bulunduğu da belirtildi.

Wall Street Journal, “Eğer Türkiye bölgeden ayrılırsa Batılı ülkelerin diplomatik temsilcilikleri de ülkede az sayıda da olsa diplomat bırakma kararını gözden geçirecek. Uluslararası taraflarla havalimanının güvenliğinin sağlanabilmesi bir seçenek fakat güvenliği askerlerin sağlayamadığı bir bölgede kalmaları olası gözükmüyor” ifadesine yer verdi.

 

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!