Avrupa İlaç Ajansı, Türkiye’de de kullanılan Çin aşısı için ön değerlendirme süreci başlattı

Avrupa İlaç Ajansı, Türkiye'de de kullanılan Çin aşısı için ön değerlendirme süreci başlattı

Korona salgını sonrasında üretilen farklı aşılar dünyanın dört bir yanında uygulanmaya başlandı. Öte yandan Avrupa Birliği ülkelerinde aşılama uygulamasında kayda değer bir ilerleme oldu.

Ancak AB’nin Avrupa İlaç Ajansı tarafından onaylanmış aşıları olmuş kişileri ülkelerine alma kararı; bu aşıların dışındaki seçenekleri kullanan kişiler için soru işareti doğurmuştu.

Bugün, ülkemizde de kullanılan Çin aşısı ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı ve Avrupa İlaç Ajansı (EMA) Çin aşısı için ön değerlendirme sürecinin başlatıldığı duyurdu.

Avrupa İlaç Ajansı tarafından yapılan açıklamada, “EMA’nın insan ilaçları komitesi (CHMP), Sinovac Life Sciences tarafından geliştirilen Kovid-19 aşısının ön değerlendirme sürecinin başlattı. CHMP’nin sıralı incelemeyi başlatma kararı, laboratuvar çalışmalarından (klinik olmayan veriler) ve klinik çalışmalardan elde edilen ön sonuçlara dayanmaktadır. Bu çalışmalar, aşının, Kovid-19’a neden olan virüs olan SARS-CoV-2’yi hedefleyen antikorların üretimini tetiklediğini ve hastalığa karşı korunmaya yardımcı olabileceğini düşündürmektedir” denildi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!