Avcılar’da kaybolan Sevda bulundu, babası gözaltına alındı

featured

Avcılar’da Kayıp Olan 13 Yaşındaki Sevda Bulundu: Babası Gözaltına Alındı

Avcılar’da kaybolan 13 yaşındaki Sevda Yılmaz, kaybolduktan üç gün sonra Kadıköy’de bulundu. Sevda, polis ifadesinde şiddet gördüğünü ve zorla dilendirildiğini iddia etti. Ayrıca 14 yaşındaki bir arkadaşının da 16 yaşındaki abisiyle zorla evlendirilmek istendiğini belirtti. Bu iddialar üzerine Sevda’nın babası gözaltına alındı.

Sevda Yılmaz, Avcılar Yeşilkent Mahallesi’nde dedesi Erol Yılmaz ve anneannesiyle birlikte yaşıyordu. Cuma günü annesiyle okul alışverişine çıktığı sırada ortadan kayboldu. Torunundan 3 gün boyunca haber alamayan dede Erol Yılmaz, polise başvuruda bulundu. Kayıp ihbarı üzerine çalışma başlatan polis ekipleri, Sevda’yı ve onunla birlikte kaçan 14 yaşındaki M.G.S.’yi Kadıköy’de buldu.

DİLENDİRME VE ZORLA EVLENDİRME İDDİALARI

Sevda Yılmaz, polise verdiği ifadesinde Avcılar’daki evine geri dönmek istemediğini, ailesi tarafından zorla dilendirildiğini ve şiddete maruz kaldığını anlattı. Ayrıca Sevda, 14 yaşındaki arkadaşı M.G.S.’nin de 16 yaşındaki abisiyle evlendirilmek istendiğini ifade etti. Sevda’nın ifadeleri üzerine aileye teslim edilmedi ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı.

BABA CANLI YAYINDA KIZININ BULUNDUĞUNU ÖĞRENDİ

Sevda’nın babası S.Y., katıldığı bir televizyon programında canlı yayın sırasında kızının bulunduğu haberini aldı. Program esnasında Sevda’nın polise verdiği ifadeler duyuruldu ve Sevda’nın “Beni ve arkadaşım Medine’yi zorla dilendirmek istiyorlardı. Arkadaşım Medine’yi abimle evlendirmek istiyorlar” şeklindeki sözleri babayı şoke etti. Bu ifadelerin ardından baba S.Y. gözaltına alındı ve soruşturma devam ediyor.

AİLEDEN AÇIKLAMALAR

Sevda’nın ablası Dilan Yılmaz, kardeşinin kaybolmasından dolayı endişeli olduğunu belirtti ve “Kardeşimin bulunmasını istiyorum. Hiçbir sorun yoktu, kimseden de şüphe etmiyoruz. Gece dışarı çıkmaya bile korkuyordu” şeklinde konuştu.

Dede Erol Yılmaz ise “Cuma günü annesiyle birlikte alışverişe gitmişti. Yanında bir kız arkadaşı daha vardı. Sevda, ‘Babamın yanına gideceğim’ diyerek annesinden ayrıldı. O gidişten sonra bir daha haber alamadık. Aramızda herhangi bir geçimsizlik yoktu. Cuma gününden bu yana her yerde aradık, polise başvurduk ama bir sonuç alamadık. Bütün akrabalarımızı haberdar ettik. Son olarak Esenyurt’ta görüldüğü söylenince 15 araçla gittik, ama bulamadık” diye durumu özetledi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!