Av. Onur Şahin, Celal Eren Çelik’in Beraat Kararını Değerlendirdi

Av. Onur Şahin, Celal Eren Çelik’in Beraat Kararını Değerlendirdi

FETÖ iltisaklı İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’ya karşı yazdığı yazılarla ilgili olarak yargılanan gazeteci Celal Eren ÇELİK yargılandığı davadan beraat etti.

Buğra Kavuncu hakkındaki yazılarıyla yargılanıp beraat eden gazeteci Celal Eren ÇELİK davasına ilişkin görüşlerini sorduğumuz Ayyıldız Hareketi Hukukun Üstünlüğü Platformu Sözcüsü Av. Onur Şahin şunları söyledi:

Av.Onur Şahin’in değerlendirmesi şu şekilde:

“Kovuşturmaya Yer Olmadığı Kararı verilmesi gerekirken hakkında dava açılan Celal Eren ÇELİK’in Kavuncu ile ilgili ortaya koyduğu tespitler yargılanmıştır. Yargılama sonucu hükmedilen beraat kararı ile Çelik’in iddialarının yalan veya iftira olmadığı anlaşılmıştır.

Eldeki verilere ve Türk yargısının FETÖ davalarında uyguladığı kriterlere göre esasen Çelik’in değil Kavuncu’nun sanık statüsünde olması ve Türk adaletine hesap vermesi gerektiğini düşünüyorum.
Şahsın bir kısım FETÖ mensubuyla, FETÖ’nün derneği olduğu tescillenen yapıyı kuran ve yönetenlerden olmasıyla ve sair ilişkileriyle ilgili çok yoğun kuşkuların ötesinde somut pek çok delil vardır.

Yaptığım 50 sayfayı aşkın araştırmayı kamuoyuyla paylaşıp VeryansınTv.com ve Haberiniz.com.tr gibi yüksek tirajlı yayınlarda kamuoyuyla paylaştım. Dahası konuyu çeşitli televizyon programlarında da irdeledim.

Tamamı kanıtlı, belgeli araştırmama dair Buğra Kavuncu’ya şayet tek cümlemde yalan veya iftira var ise beni şikayet etmesi ve yargıda hesaplaşmamız yönünde çağrıda bulundum. Bu çağrımı tekrar ediyorum.
İktidarı da muhalefeti de dizayn eden gayri milli bir anlayışın bir kısım şaibeli, karanlık ilişkilerin mihrakındaki şahısları tepeden inme olarak Türk siyasetine dayatmasına Türk aydını tepki gostermelidir.
Vatansever bir anlayışla böylesi durumların araştırılması ve mahsurlu kişilerin veya yapıların ifşa edilmesi gerektiğine inanıyorum.

Celal Eren Çelik’i beraat kararıyla ilgili tebrik eder, tüm yürekli gazetecilerin de kendisi gibi korkusuzca mesleklerini icra etmelerini diliyorum.

Buğra Kavuncu ve kendisini himaye edenler bence yolun sonundadır.
Siyaseten bir gelecekleri ve yapabilecekleri hamleleri kalmadığını düşünüyorum.
Maskeleri düşmüştür.” Dedi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!