Audi Yılda 40 Ton Petrol Tasarrufu Sağlayacak Uygulamayı Başlattı

Audi Yılda 40 Ton Petrol Tasarrufu Sağlayacak Uygulamayı Başlattı

Zero adlı çevre programı ile dünya genelindeki üretim merkezlerinde ekolojik ayak izini azaltmak için adımlar atan Audi, yeni bir uygulama başlattı.

Üretimde kullanılan sacları pres atölyesinde korozyona karşı korumak amacıyla yapılan yağlama işleminde Prelube II adı verilen ikinci nesil bir yağ kullanmaya başladı.

Üretim süreçlerini daha sürdürülebilir hale getirmek için çalışan Audi, şimdi Prelube II’yi çelik yağlama sürecinde uyguladı. Uygulama, pres atölyesinde çelik plakaların korozyona karşı korunması ve işlenmesi için gereken yağlayıcı miktarını önemli ölçüde azaltmaya yardımcı olacaktır.

Fikir çalışanlardan geldi, yılda 40 ton petrolden tasarruf edilecek

Ingolstadt’daki üretim merkezinin presleme bölümünde Audi çalışanlarından ortaya çıkan fikir Volkswagen Grubu tarafından da kabul edildi.

Geleneksel yağlamada kullanılan Prelube I adı verilen yağ, metrekare çelik saca bir gram uygulanır. Ancak Prelube II ile metrekare başına sadece 0,7 gram yeterlidir. Örneğin, Audi A4’ün tavan takviye çerçevesi için, geleneksel yağlama ile 3,9 gram yağ kullanılırken, Prelube II ile bu miktar 2,7 grama düşürülmüştür.

Audi’nin Avrupa ve Meksika’daki üretim merkezlerinde işlenen tüm çelik bileşenler için verileri kullanan hesaplamalar, yöntemin 2018 yılında harcanan petrol miktarına kıyasla 40 ton tasarruf etme potansiyeline sahip olduğunu ortaya koyuyor.

İlk üretici Audi, ilk ürün Q6 e-tron

Prelube II yağ sınıfının çelik rulo yağlamayı yeni standart olarak belirleyen ilk üreticisi olan Audi, ilk olarak Audi Q6 e-tron’un üretiminde kullanmaya başladı. Önümüzdeki dönemde halen üretimde olan diğer model serilerine bu yöntemi uygulamayı planlayan Audi, her bir bileşen için yeni ürünü test edecek ve üretim süreçlerini Prelube II’ye geçirecek.

Eşit yağlama ve daha düşük tüketim

Çelik üreticileri tarafından uygulanan Prelube koruyucu film, korozyonu önlerken, aynı zamanda pres atölyesinde düz levhaların tek tek parçalara dönüştürülmesine mümkün olan en iyi şekilde izin verir.

Buna karşılık, birinci nesil Prelube yağları, çelik sac bobinlerden sızdıklarından, pres atölyelerinin depolama alanlarını da önemli ölçüde kirletmektedir. Ayrıca tüm yüzeylerde yağlama ince ve bazen dengesiz yapıldığından çelik panellerin işlenmesinde sorunlara neden olabilmektedir.

Bu tür sorunları çözmek için geliştirilen Prelube II, Prelube I’e kıyasla bir başka önemli avantaj daha sunuyor: Koruyucu yağlama, gövde boyanmadan önce iyice yıkanmalıdır. Çelik bobinler üzerinde daha ince bir yağ tabakası olması, çok daha kolay yıkanmasına da olanak sağlar. Böylelikle ileride yağ giderme işlemlerinde kullanılan temizleyici, etken madde ve su miktarı çok daha çevre dostu olacaktır.

Sürdürülebilir üretime doğru adım adım – Emisyon: Sıfır

Zero ile Audi, dünya genelindeki tüm üretim merkezlerinde ekolojik ayak izini azaltmak için üretim ve lojistik alanlarındaki tüm önlemleri bir araya getiriyor. Karbondan arındırma, su kullanımı, kaynak verimliliği ve biyolojik çeşitliliğe odaklanan Misyon: Zero’nun temel hedeflerinden biri, 2025 yılına kadar tüm Audi merkezlerinin karbon nötr olmasını sağlamaktır.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!