Atilla Paşa’dan Bugüne

Tarih 16 Eylül 1998;Zamanın kara kuvvetleri komutanı Atilla Ayeş, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde PKK’yı topraklarında barındıran Suriye’yi tehdit etti.

Suriye devleti gıkını bile çıkaramadı, alelacele bölücü başı başta olmak üzere, PKK’yı topraklarından çıkarmak zorunda kaldı.

Yıl 2012;  Suriye savaş uçağımızı düşürdü.

Başbakanın tehditlerini Beşar Esat dikkate bile almadı. Yaptığı basın toplantısında bu konuya hiç değinmedi. Zira Esat biliyordu ki, aynı “esip gürleme” İsrail’e karşı da yapılmış, ancak “blöf” olduğu anlaşılmıştı.

1998 yılında Kara Kuvvetleri Komutanımızın tehditleriyle tir tir titreyen Suriye, bugün uçağımızı vuracak kadar bize meydan okuyabiliyor.

Suriye’nin savaş uçağımızı düşürmesini,2003 yılında askerimizin başına çuval geçirilmesinden bağımsız düşünmemek gerekir.

Çuval olayı Türkiye’yi teslim alma projesinin ilk adımıydı.

AKP’yi kurduranlar ve iktidara gelmesini sağlayanlar, çuval olayı ile bu iktidarın samimiyetini test etmeye çalışmışlardı.

Dünya âlem biliyor ki, Türkiye’yi kontrole almanın yolu, Türk Silahlı Kuvvetlerini etkisizleştirmekten geçer.

Çuval olayı üzerine gazeteciler Başbakan ERDOĞAN’a “ABD’ye nota verecek misiniz?”  diye sordular. Başbakan “Ne notası? Müzik notası mı? Büyük devletlere nota verilmez”dedi.

Başbakan samimiyet sınavını başarıyla vermişti. Türkiye’deki iktidardan yana rahatlardı.

Düğmeye basıldı. Türk silahlı kuvvetleri üzerinde itibarsızlaştırma ve etkisizleştirme operasyonu başlatıldı.

Erler, erbaşlar, Subaylar, astsubaylar, generaller, Kuvvet komutanları, genelkurmay başkanları zindanlara atıldılar.

Fırsatı ganimet bilen, meydanı boş bulanlar harekete geçtiler. 1998 yılından beri pasifize olan PKK, Karadeniz’de, Orta Anadolu’da eylem yapacak güce ulaştı.

ABD ve İngiltere İslam topraklarını işgal ve sömürüye hız verdiler. İslam ülkelerini sıraya koymuşlar, ülke vatandaşlarını birbirine kırdırıp, daha sonra kontrollerine geçiriyorlar.

 
Türk Milleti tezgâhın farkına varmasın diye “van minüt”seneryolarıyla uyutulmaya çalışıldı.
 
“Van minüt”ü de karşılıksız bırakmadılar. İsrail bütün dünyanın gözü önünde gemimizi basarak, dokuz vatandaşımızı katletti.

Uçağımızın vurulması olayı, Türkiye’nin bölgedeki ve dünyadaki konumun tescilli belgesi olmuştur.

Artık Türkiye bulunduğu bölgede güç ve karar sahibi değildir. Bu özelliğini kaybetmiştir.

Cumhuriyet kurulduğundan bugüne askeri alanda Türkiye’ye kafa tutacak devlet yoktu. Şimdi üzülerek ifade etmek gerekir ki”şamar oğlanına döndük.

Milletin içi kan ağlarken başbakan gurup toplantısında Suriye’den daha çok eleştirel yazı yazan gazetecileri tehdit etti.

Türk Milleti bu son olaya bakarak ”Bölgenin süper gücü olduk, model ülkeyiz”gibi sözlerin aldatmaca olduğunu görmelidir. Türk Milleti bu hipnozdan biran önce uyandırılmalıdır.

Avrupalıların “Tanrının kırbacı” diye korktukları Atilla’dan geçtik. Atilla Ateş Paşa’lı günlerimizi arıyoruz!

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!