“Atatürk kabartmasından, Devlet nişanı verilen Araplar rahatsız oluyordu.”

“Atatürk kabartmasından, Devlet nişanı verilen Araplar rahatsız oluyordu.”

Atatürk kabartmasının Devlet, Liyakat ve Cumhuriyet nişanında çıkarılmasını gazeteci Saygı Öztürk bugün köşesine taşıdı.

Saygı Öztürk yazısında sürecin nasıl başladığını şu sözlerle anlattı;

“2013 te yapılan bu değişiklik için bağımsız milletvekili İsmail Koncuk, Danıştay’a dava açtı. Danıştay başvuruyu yerinde bularak 2016’da kararın iptaline hükmetti ve Atatürk kabartmasının nişanlarına kullanılmasını yerinde buldu.”

Bu kararın nasıl değiştiğini ise Saygı Öztürk,” Danıştay 10. Dairesi’nin geçmişte verdiği iptal kararı ve Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun onama kararına rağmen karar 4 Şubat 2021’de bozuldu. Karar Andımız iptali ile aynı dönemde alındı.” Sözleriyle anlattı.

Saygı Öztürk, Atatürk kabartmasının Devlet, Liyakat ve Cumhuriyet nişanlarında bulunmasının kimleri rahatsız ettiğini sorguluyor ve bir yargı mensubunun belgelere geçmeyen ama Atatürk kabartmasının nişanlardan çıkarılmasına neden olan olayın, Türkiye’ye geldiklerinde Anıtkabir’e gitmeyen Arapların, Atatürk alerjisi olduğunu ve kabartmaların kaldırılma sebebinin de bu olduğunu ifade ettiğini söylüyor.

Son olarak da Suudi Arabistan ve Yunanistan’ın ortak tatbikata girişmesinden dolayı Suudi Kral Salman Bin Abdülaziz’den en yüksek nişan olan devlet nişanının alınıp alınmayacağını bir soru önergesi ile meclise taşıyan CHP’li Vekil Mahmut Tanal’ın soru önergesine değinen Saygı Öztürk, Atatürk kabartmalı madalyadan rahatsız olduğu bilinen Kral’a devlet nişanının 2016’da verildiğini belirtiyor.

 

Kaynak: Sözcü

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!