Atama Kararları Resmi Gazete’de Yayımlandı

Atama Kararları Resmi Gazete'de Yayımlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Varlık Fonu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Rekabet Kurulu’na yapılan atamalar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Atama Kararına göre, bir süre önce Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü görevinden alınan Hüseyin Aydın, Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi görevden de alındı. Görevden alınan Aydın’ın yerine Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Üyeliğine, Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar atandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcılığına ise Adnan Ertem atandı.

Rekabet Kurulu Üyeliğine de Cengiz Çolak atandı.

Hakim ve Savcı Atamaları

Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun (HSK) 3 bin 70 hakim ve savcının görev yerinin değiştirilmesine ilişkin kararnamesi de Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre, HSK Birinci Dairesinin Adli ve İdari Yargı 2021 yılı Ana Kararnamesi ile adli yargıda 2 bin 582, idari yargıda ise 488 olmak üzere toplam 3 bin 70 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi.

Kararnameyle Zonguldak, Sakarya, Giresun, Aydın, Denizli,  Çanakkale, Diyarbakır, Afyon, Edirne, Erzurum, Trabzon, Amasya, Elazığ, Kilis, Nevşehir, Erzincan, Çankırı, Kırklareli, Kütahya, Burdur, Kastamonu, Ağrı, Bayburt, Iğdır, Hakkari ve Tunceli illerine yeni başsavcı atandı.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!