Ata İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Özbek: Basın Üzerindeki Bütün Engeller Kaldırılmalıdır

featured

Ata İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Sevda ÖZBEK, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü sebebiyle yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Bugün 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü günü, bu itibarla bütün basın emekçilerimizin Dünya Basın Özgürlüğü günlerini kutluyorum. Seçimlere sayılı günler kala bir kere daha ifade etmek isterim ki “basın özgürlüğünün güvence altına alınması ve çoğulcu medya ortamının sağlanması yönündeki talepler biran önce karşılanmalıdır.

Haber alma özgürlüğü demokrasinin en temel unsurudur. Doğru haber alma şartlarının baskılandığı ülkelerin gelişmesi mümkün değildir.

“Türkiye’de nitelikli basının güçlenmesi medya ekonomisi ile ilgili destekleyici adil şartların sağlanmasına bağlıdır.

Cumhurbaşkanına hakaret düzenlemesi ve “dezenformasyon yasası” diye adlandırılan sansür yasası, bağımsız, etik ve meslek haysiyetine uygun hareket edebilme şartlarını ortadan kaldırmaktadır, o yüzden kaldırılmalıdır.

Varlığını kamu ihaleleri ile finanse eden medya şirketlerine bu hususta yasal sınırlamalar getirilmelidir. Dolayışı ile onların, ihaleyi veren siyasi otoritenin payandası, tetikçisi olmasının önü kesilmelidir. Böylelikle şeffaf finansman anlayışı üzerine inşa edilmiş medya unsurlarının, bağımsız gazetecilik yapabilmesi de kolaylaşacaktır.

Sayılabilecek onca sorun sarmalı içinde görevini yapamayan tüm basın emekçilerinin gönüllü sözcüsü olacağımızı, eğer iktidara gelirsek, bağımsız gazetecilik yapmaları ile ilgili tüm şartları sağlayacağımızı ifade etmek isterim.

Bu duygularla bir kere daha bütün “Basın Emekçilerimizin Dünya Basın Özgürlüğü” günlerini kutluyorum.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!