ASELSAN, Deniz Platformları İçin Uydu Haberleşme Sistemi Kuracak

ASELSAN, Deniz Platformları İçin Uydu Haberleşme Sistemi Kuracak

ASELSAN, müşteri ihtiyaçları doğrultusunda çeşitli platformlar için farklı frekans bantlarında hizmet veren benzersiz Uydu Haberleşme Terminal çözümleri sunmaktadır.

Hava, Deniz ve Kara Platformlarında hareket ederken güvenilir ve kesintisiz iletişim sağlayan Stabilize Uydu Haberleşme Terminalleri; Kompakt, hafif ve askeri standartlara uygun olarak tasarlanmış ve üretilmiştir.

ASELSAN’ın kara, deniz ve hava uydu haberleşme sistemlerinde, uydu terminallerinin haberleşme ağına erişimi ve kanal ihtiyaç yönetimi ve bu terminallerin uzaktan yönetimi gibi hizmetleri sağlamak üzere kurulan Sistem Kontrol Merkezleri, aynı zamanda haberleşme konfigürasyonları için anahtarlama altyapısı da sağlamaktadır. uydu terminalleri.

Kılıç Sınıfı Hücum Botları Askeri Uydu Haberleşme Sistemi Projesi (KASUMSIS)

ASELSAN, çeşitli platformlar için farklı frekans bantlarında hizmet veren benzersiz Uydu Haberleşme Terminali çözümleri sunmaya devam ediyor. 2020 yılında Kılıç Sınıfı Hücum Botları Askeri Uydu Haberleşme Sistemi İkmal Projesi (KASUMSIS) kapsamında 4 adet daha Kılıç sınıfı hücum botu ve 1 metre X-Bant Gemi Uydu Haberleşme Terminali entegrasyon çalışmaları yapılmıştır. Çalışmaların ardından gerçekleştirilen 1. etap testleri, Savunma Sanayii Başkanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığının katılımıyla gerçekleştirildi. Ayrıca proje kapsamında Gözetim Koordinasyon Merkezi ve Uydu Yedek Kontrol Merkezi birimlerinin geçici kabulü tamamlanmıştır.

Test ve Eğitim Gemisi (TVEG) Projesi – Uydu Haberleşme Sistemleri

ASELSAN tarafından yerli olarak tasarlanıp üretilen 1,8 metre çift antenli Stabilize X-Bant Gemi Uydu Haberleşme Terminali, bu proje kapsamında ilk kez Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterine alındı. Bu kapsamda 2020 yılında Liman ve Gemi Kabul Testleri gerçekleştirilmiş ve Uydu Haberleşme sistemine ilişkin taahhütler eksiksiz olarak tamamlanmıştır.

MİLGEM-5 Projesi – Uydu Haberleşme Sistemi

2020 yılında MİLGEM-5 Uydu Haberleşme Sistemi Projesi kapsamında Sistem Gereksinim Özellikleri Aşaması tamamlanmış ve Uydu Haberleşme sisteminin kritik tasarım faaliyetlerine başarıyla devam edilmiştir.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!