Annesinin sözlerini yüreğinde taşıdı

featured

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in annesi Qi Xin, eşini andığı bir makalede şu ifadeleri kullandı: “Çocukken, Xi Jinping iki kız kardeşinin giydiği eski kıyafetleri giydi. Bir keresinde Xi, kız kardeşinin çiçekli eski kıyafetini giymek istemediği için ağladı. Onu ikna etmek için çiçekli ayakkabıları ve çiçekli kıyafetleri siyah mürekkeple boyadık.”

Aile hayattaki ilk sınıftır ve ebeveynler çocuklarının ilk öğretmenleridir. Xi Jinping’in annesi Qi Xin, her zaman çok sade bir yaşam tarzı sürdürdü ve kendi eylemleri ile çocuklarına örnek oldu.

Xi Jinping’in bugüne kadar unutamadığı bir hatırası şöyle: Annesi, çocukken onu "Yue Fei'nin Biyografisi" kitabını satın almak için kitapçıya götürdü. Döndükten sonra, annesi ona Yue Fei’nin hikayesini anlattı. Xi Jinping, o günü şöyle hatırlıyor: “Yue Fei’nin ülkeye sadakatle hizmet etme ifadesini bıçakla sırtına kazımasının ne kadar acı verici olduğunu anneme söyledim. Annem, ‘Evet, çok acı verici ama bunu yürekten öğrendi’ diye cevap verdi.”

Xi Jinping, "Ülkeye sadakatle hizmet etme" ifadesini daima gönlünde taşıdı, bunu hayatının başlıca hedefi hâline getirdi.

2001 yılı Bahar Bayramı boyunca Çin’in Fujian eyaletinde görev yapan Xi Jinping, işleri nedeniyle memleketine dönemedi. Xi, annesine telefon ettiğinde, annesi ona yoğun çalışmasından dolayı eve dönemediği için mutlu olduğunu söyledi. Annesi, Xi Jinping’e “İşlerini en iyi şekilde yapman, babana ve annene saygı ve sevgini en iyi sunma yolu.” dedi.  

Xi Jinping’in annesi Qi Xin, daima oğlunun çalışmalarına kendisini adayarak omuzlarındaki sorumlulukları yerine getirmesini umdu. Xi, annesinin beklentilerini hiçbir zaman unutmadı. Xi, “Halkı anne babamız gibi sevmeli, halka yarar getirerek halkın daha iyi bir yaşama kavuşması için çaba göstermeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!