Amerikalı ekonomist:  Ekonomik krizlerin Büyük Babası yolda

featured

Ünlü ekonomist ve finans yazarı Harry Dent, 2008’deki ekonomik krizden daha büyük bir borsa çöküşünün yaşanacağını iddia etti.

Euronews’da yer alan habere göre, ünlü ekonomist kiriz için tarihte verdi. Nedir yeni krizin sebebi?  ABD mali politikası.

Euronews haberinden alıntılar şöyle

Geçtiğimiz Pazartesi günü Fox News Digital’e konuşan Ekonomist, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) hükümetinin müsebbibi olduğunu belirttiği “yapay teşviklerin” kaçınılmaz çöküşü geciktirdiğini iddia etti ve önümüzdeki Aralık ayında yaşanacağını söylediği krizin “hayatımızın çöküşü olacağını” ifade etti.

“Balonun” henüz patlamadığını ve bunun 1925-1929 yıllarında yaşanan Büyük Buhran’dan daha kötü bir şekilde sonuçlanacağını söyleyen Dent, “Buhran’ın arkasında herhangi bir yapay teşvik yoktu. Yani daha önce hiç yaşanmamış yeni bir durumla karşı karşıyayız.” dedi ve ekledi, “Bu politika uzun vadede ekonomiyi düzeltebilir ama içerisinde bulunduğumuz mevcut durumun vahametini balon patladıktan sonra anlayacağız.”

Teşviklerin 14 yıldır devam ettiğini, beş ila altı yıl sürmesi beklenen gidişatın sübvansiyondan ötürü geciktiğini söyleyen ekonomist, 2008-2009 yıllarındaki ekonomik çöküşten daha büyüğünün yaşanacağını söyledi.

Yine iki hafta kadar önce teknoloji devi Nvidia’nın 10’a 1 hisse bölünmesine gittiği ve üç gün içerisinde rekor tazelediği biliniyor.

Ekonomist Dent, “harika bir şirket” olarak adlandırdığı ve Nasdaq’ın kahramanı olarak gördüğü Nvidia’nın, %98 oranında düşeceğini ileri sürdü. Dent, “Size şunu söyleyebilirim ki, tarihte sonu kötü bitmeyen tek bir balon olmadı ve bu hepsinden çok daha büyük bir balon” ifadelerini kullandı.

Ekonomide yapılacak düzenlemelerin “çöküş” öngörüsünün tarihinde etkili olacağını düşünen ekonomist, piyasanın 2025’in başında veya ortasında dibi göreceğini düşünüyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!